23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: En gylden mulighed for arbejdskraften

Borgerkrigen i Syrien har medført et utal af triste skæbnefortællinger og en strøm af flygtninge, der har søgt mod sikkerheden i Europa. Også i Danmark, hvor billederne af syriske flygtninge på motorvejene i 2015 skabte indtryk og for alvor satte fokus på borgerkrigen i det mellemøstlige land.

Men på en kedelig baggrund har strømmen af flygtninge skabt en gylden mulighed for bygge- og anlægsbranchen i forhold til arbejdskraft. For i perioden fra 2014 til 2018 er antallet af syrere i byggebranchen steget fra 16 til 317, og alene i år er godt 5 pct. flere syrere ansat i en bygge- og anlægsvirksomhed sammenlignet med sidste år. En udvikling som også gælder personer fra lande som Afghanistan, Irak og Iran.

Udviklingen viser, at det gode ry, som bygge- og anlægsbranchen har for at tage et socialt ansvar, holder stik. Men branchen er også død og pine nødt til at forholde sig til, at der her ligger en gylden mulighed for at sikre sig den arbejdskraft, den hungrer efter.

Skal virksomheder kunne følge med efterspørgslen er de nødt til at give flygtninge og indvandrere en chance i deres virksomhed.

For desværre er det jo sådan, at meget af det hårde fysiske arbejde, man ikke kan få danske ansatte til, det er flygtninge villige til at tage. Det gælder jo ikke kun i byggeriet.

Forhåbentlig ser flygtningene byggeriet som en karrierevej, hvor de ligefrem ønsker en faglært uddannelse. For byggeriet skriver efter faglært arbejdskraft. Derfor skal de også tage imod den nye ressource, som flygtningene er. Virksomhederne har ikke råd til at lade være.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125