23948sdkhjf

Vinder af 296 mio. kr. storentreprise på SDU Sund fundet

Opgaven sikrer beskæftigelse til 80 personer i udførelsesperioden

Alle tekniske installationer på det nye Sundhedsvidenskabelige Fakultet i Odense (SDU Sund) skal udføres Bravida Danmark. 

Det oplyser teknikentreprenøren, som netop har underskrevet kontrakt med Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse. 

Opgaven skal udføres på de cirka 50.000 kvm som byggeriet omfatter, og den samlede ordresum beløber sig til 296 mio. kr. 

For Bravida omfatter opgaven VVS, ventilation, el, sprinkler, ABA og CTS. De forberedende aktiviteter begynder i 2019, og selve udførelsen har opstart primo 2021. 

Vejdirektoratet er bygherre

SDU Sund er et af fire projektet, som Vejdirektoratet overtog styringen af fra Bygningsstyrelsen. Det skete med virkning fra marts 2018.

Ud over projektet i Odense har Vejdirektoratet også styringen af Niels Bohr Science Center og Statens Naturhistoriske Museum samt to byggeriet ved Sundhedsvidenskabeligt Fakultet på Aalborg Universitet.

Daværende Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen traf beslutningen om at flytte projekterne som en konsekvens af problematiske projektforløb med voldsomme budgetoverskridelser.

Læs mere: Vejdirektoratet overtager fire store byggerier

Bravida forventer at beskæftige omkring 20 funktionærer og 60 montører i udførelsesperioden, som forventes at afslutte ultimo 2022. 

som forklaring på, at opgaven landende, hvor den gjorde, lyder det:

- Bravida leverede ’det økonomisk mest fordelagtige tilbud’ og en kvalitativ beskrivelse, hvor Vejdirektoratet i tildelingen blandt andet har lagt vægt på Bravidas erfaringer med komplekse tekniske installationer som sygehuse, laboratorier og dyrestalde, en robust og realistisk tidsplan samt et kvalificeret projekthold med bred erfaring.

Sjældent set så stort i regionen
SDU Sund placeres i direkte tilknytning til det nye universitetshospital i Odense, Nyt OUH. 

- Det er et ualmindeligt interessant projekt, fordi arbejdet kræver et højt teknisk niveau og digitaliseringsgrad. Derudover er projektet i en størrelse vi sjældent ser her i Region Syd, siger Jørn Tønnes, regionsdirektør i Bravida Danmarks Region Syd, i pressemeddelelsen. 

Nybyggeriet i tre etager skal huse Sunds forsknings- og uddannelsesaktiviteter, herunder laboratorier, kontorer og undervisningslokaler, samt faciliteter til dyrestalde, anatomi og retsmedicinsk institut. 

Nærheden til Nyt OUH vil få stor betydning for samarbejdet og det tværfaglige miljø, der er mellem universitetets fem fakulteter og OUH. Formålet er, at en integration af de to institutioner skal muliggøre yderligere samarbejde, optimal udnyttelse af arealer og fællesfunktioner som f.eks. undervisningslokaler, laboratorier, auditorier mv. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141