23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Ingen grund til at klappe over lønnen

Sidste uge bød på umiddelbart behagelige nyheder om lønningerne i bygge- og anlægsbranchen. For andet kvartal bød på et dyk i branchens lønninger, således at de årlige lønstigninger er aftaget fra 3,4 til 3,1 pct. ifølge den nye lønstatistik fra Danmarks Arbejdsgiverforening (DA).

Umiddelbart gode nyheder set fra virksomhedernes synspunkt, men der er stadig tale om et niveau, der ligger over resten af DA-området. Og samtidig skal man selvfølgelig være varsom med at konkludere på et enkelt kvartal.

Derfor er der heller ikke umiddelbart nogen grund til at have armene hævet og klappe i hænderne over faldet. For lønniveauet vidner stadig om, at de ansatte i bygge- og anlægsbranchen har været gode til at presse lønningerne op.

Og det er ikke for ingenting, at virksomhederne ind imellem klager over, at deres ansatte shopper rundt mellem jobbene, fordi det hele tiden lykkes dem at presse lønnen op.

Det er heldigvis ikke så grelt som i tiden før, finanskrisen satte ind i slut-00’erne. Men alligevel er det i alles interesse - også svendene på byggepladserne - at lønnen ikke løber løbsk til stor skade for virksomhedernes konkurrenceevne.

Selvom fagbevægelse og ansatte altid vil kæmpe for mere i lønningsposen skaber det jo ikke ligefrem vækst i branchen af, at konkurrenceevnen forværres. Det kan koste jobs, og så er man egentlig lige vidt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172