23948sdkhjf

Fra øjebæ... til øjesten

Rundt om i de danske købsteder er der masser af huse, der bestemt ikke er et kønt syn.

Men nogle skæmmer gadebilledet og hele det historiske kulturmiljø i en sådan grad, at en makeover er nødvendig.

Sådan var huset i Strandgade i sydfynske Faaborg, indtil det sidste år blev udvalgt til en renovering i projektet "Utilpassede bygninger i købstæderne", og nu er Realdania By & Byg i samarbejde med Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur på jagt efter nye projekter.

Seriøst facadeløft
Transformationen af Faaborghuset betegnes som "et gevaldigt løft til hele gaden", og erfaringerne fra den fynske Strandgade tages nu med i udvælgelsen af de næste bygninger, der skal findes andre steder i landet.

Når alle renoveringer er afsluttet, skal erfaringerne samles i et inspirationskatalog, der viser, hvordan små indgreb kan gøre en positiv forskel til gavn for byer og borgere over hele landet.

For at samle så mange erfaringer som muligt er Realdania By & Byg og Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur derfor nu på udkig efter de næste utilpassede bygninger.

Kender du en bygning, der kunne trænge til et seriøst facadeløft, kan du foreslå det via Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskulturs hjemmeside. Læs mere på www.realdania.dk/nyheder. Kaptain

Krav til utilpassede bygninger

  • Realdania leder efter bygninger, der
  • Er væsentlige for byrummet eller gadeforløbet
  • Er beliggende i byer med 3.000-50.000 indbyggere
  • Nok ikke er større end 250 kvm
  • Er offentligt til salg for en pris, der afspejler markedsprisen i området.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109