23948sdkhjf

Vi vil have lys, udsigt og natur i boligen

Danskerne vælter vægge og åbner boligen for at få lyset ind. Outline Vinduers salg af foldedøre og hæveskydedøre er steget 20 procent det seneste år

Kigger man på salgstallene hos vinduesproducenten Outline, som producerer dør- og vinduesløsninger til forbrugere i hele landet, solgt gennem trælaster, så er der i øjeblikket en klar tendens:

Danskerne vil have større og større vinduespartier.

Sammenlignet med samme periode sidste år har Outline solgt knap 20 procent flere foldedøre og hæveskydedøre i år, og her udgør elementer med en bredde på over fem meter et stigende antal.

- Faktisk har efterspørgslen på større vinduespartier været så stor de seneste år, at vi allerede tilbage i 2016 måtte lancere foldedøren i helt op til syv meter som en fast del af sortimentet, og i år har vi gjort det samme med vores hæveskydedøre, som nu fås i op til otte meter, forklarer Outline Vinduers salgschef, Claus Petersen Koch.

Det er ikke kun i Danmark, at de brede vinduespartier vinder indpas. I eksempelvis England har samme tendens kunnet ses gennem flere år, og en undersøgelse fra AMA Research, der er en af landets førende specialister i at levere markedsundersøgelser og indsigt i den britiske bygge- og anlægsbranche, viser fortsat kraftig vækst i markedet for tofoldige døre. Faktisk anslår rapporten en vækst på syv procent om året frem til 2020.

Luksus og godt humør
- Det er også den vej, det kommer til at gå herhjemme. Typisk er eksempelvis foldedøre og hæveskydedøre en luksusvare inden for vinduesindustrien, så derfor skal det stigende salg også ses i lyset af, at den danske økonomi i øjeblikket er god med lave renter og høje opsparinger, siger Claus Petersen Koch og tilføjer:

- Men derudover er vi generelt blevet mere bevidste om, hvad dagslys kan gøre for vores humør og sundhed. 
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156