23948sdkhjf

Bevaringsværdig villa bliver til fremtidens veteranhjem

Nybyggeri og renovering af Friis & Moltke-villa i Brabrand for 23 mio. kr. er lagt i hænderne på lokal entreprenør

Bytømreren får hovedansvaret for at skabe bedre rammer for veteranerne nær Aarhus.

Veteranhjem Midtjylland har til huse i Brabrand i en tidstypisk modernistisk villa tegnet af Friis og Moltke, som Bytømreren har hovedentreprisen på at give en overhaling. Det skriver entreprenøren fra Skejby i en pressemeddelelse.

Projektet omfatter blandt andet en større renovering af samt tilbygning på den eksisterende, bevaringsværdige villa. Hertil kommer nye bygninger, som er placeret i landskabet omkring, og som vil forbedre og udvide brugernes muligheder for aktiviteter. 

Mens renoveringen skal give bedre rammer for brugerne samt nem adgang for kørestolsbrugere, skal den nye tilbygning udvide brugernes muligheder for fysisk aktivitet. 

Desuden skal bygges et udhus til hobbyaktiviteter og diverse kreative udfoldelser, en udsigtspost med plads til ro og afslapning samt etablering af ”landskab”, som omfatter etablering af p-pladser og 2 områder til henholdsvis ”have” og ”naturlandskab” 

Står færdig inden nytår
Det er Realdania og Fonden Danske Veteranhjem, som er gået i partnerskab for at skabe bedre rammer for de tidligere udsendte og deres pårørende. 

Projektets budget er i alt 23,2 mio. kr. Det finansieres med henholdsvis 8,7 mio. kr. af Forsvarsministeriet, dette er et tilskud fra Forsvarsministeriets 24 mil. pulje fra 2014, og 14,5 mio. kr. af Realdania. 

Veteranhjemmet forventes at stå færdigt primo december 2019.

Veteranhjemmet er samlingssted for tidligere udsendte og deres pårørende. Der er også et midlertidigt hjem, hvor veteraner har mulighed for at bo i en kortere tid, mens de får en håndsrækning til at komme videre i livet og får ro til at håndtere hverdagen igen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.166