23948sdkhjf

Ni skarpe nomineringer til Procesprisen

| Af Redaktionen/lda | Tip redaktionen om en historie

Ni projekter har med innovative tiltag og en stor indsats udmærket sig inden for optimering af byggeprocesser. Derfor er demed i opløbet til Boligfonden Kubens Procesprisen 2019, hvor den gode proceshistorie hædres.

Procesprisen gives til det projekt eller den organisation, som formår at løfte produktiviteten, samarbejdet eller kvaliteten igennem tilgangen til processer i byggeriet. 

I august udvælges tre nominerede til Procesprisen der går videre til anden runde. Vinderen af Procesprisen 2019 offentliggøres den 7. november til det store awardshow Building Awards 2019 i København.

Sidste år modtog Vandpartner prisen for at have et vedvarende fokus på innovation og produktivitet i Aarhus, og for at have skabt en ny samarbejdskultur i vandbranchen gennem en nytænkende og resultatorienteret partnerskabsmodel. Vandpartner formår desuden at arbejde kontinuerligt for at trimme processer gennem innovation, og som et resultat af dette, er anlægsprojekterne inden for vandforsyning og spildevandsrensning både blevet billigere og af bedre kvalitet.  

 

Og de nominerede er....

ATP Ejendomme – Renovering af Falkonercenteret
En stærk samarbejdsånd og en fælles gateway-model har været med til at sikre et effektivt og professionelt samarbejde på tværs af faggrupper i en kompleks renovering og ombygning af Falkonercenteret. Det har resulteret i, at byggeriet blev afleveret til tiden og inden for det planlagte budget.

ByK med Trust – Et procesoptimerende strategisk partnerskab
Trust består af seks virksomheder, som har etableret et partnerskab baseret på værdierne tillid, ressourcer, udvikling, samarbejde og trimmet byggeri: Trust.
Seks virksomheder har med afsæt i disse værdier sat fokus på vidensopsamling, læringsloops, historiefortælling og procesoptimering, hvilket er mundet ud i ”ByK med Trust procesplanen”. Planen giver et samlet overblik over et projekts aktører og processer gennem hele værdikæden, og har allerede bevist sit værd i porteføljen på 39 færdiglavede delprocesser, skabeloner og værktøjer til brug for arbejdet gennem alle byggeriets faser på skoler og daginstitutioner.

Danmarks Tekniske Universitet – Samling af forskning i ny særlig enhed
En holistisk tilgang til projektet kendetegner byggeriet af bygning 310, der skal sikre fremtidig fleksibilitet i forskningsmiljøet på DTU. Teamet bag projektet har gennem en gateway-tilgang lagt vægt på, at de enkelte led i projektorganisationen tager ejerskab for sine opgaver. Det har resulteret i, at relevante aktører inddrages rettidigt i processen samt at der har været en kontinuerlig afstemning af tid, kvalitet og økonomi så det komplicerede laboratoriebyggeri har holdt sig inden for både tidsplan og budget i både design- og udførelsesfasen.

Dansk Boligbyg A/S og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole – Lastplanner og lokalitetsbaseret planlægning af processen
Dansk Boligbyg har i samarbejde med Bygningskonstruktør-uddannelsen på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole haft succes med at udvikle en mere involverende og overskuelig planlægningsproces med større produktivitet og bedre arbejdsmiljø for øje. Det har nedbragt antallet af fejl og konflikter på arbejdspladsen samt tilvejebragt åbninger for innovative løsninger på tværs af faggrupper.

Enemærke & Petersen - Processcreening på byggepladsen
Screeninger på byggepladserne har gjort, at man nu kan identificere og nedbringe spildtid i processen med en målrettet indsats. Indsatsen har været med til at nedbryde silotænkning og forbedret kommunikationen mellem byggelederen og håndværkerne som resultat af nye arbejdsprocesser. Et benchmark før og efter indsatsen viser en gennemsnitlig forbedring af produktiviteten på seks procent.

Gymnasiefællesskabet – Optimering af eksisterende rammer
21 gymnasier satte sig for at skabe en fornyelsen af gymnasierne i en tid, hvor flere og flere unge vil tage en gymnasial uddannelse mens ressourcerne kun indskrænkedes. Projektet indstilles til procesprisen for nytænkning i forhold til at skabe den nødvendige kapacitet til at huse stadigt flere elever i allerede eksisterende rammer med en afgrænset økonomi. De gode resultater er opnået i kraft af udvikling og deling af effektive analyseværktøjer, der også kunne sikre energioptimering i udvidelser og ombygninger.

Hovedstadens Bygningsenterprise A/S – Arbejde for sammenhæng og værdiindragelse i byggeprocesser
Hovedstadens Bygningsentreprise har sine værdier om kvalitet, ansvarlighed og samarbejde i højsædet. Ledelsen nomineres for sin utrættelige tilgang til at finde sammenhæng mellem aktører i udfordrende processer, og deres konsekvente insisteren på, at deres værdier kommer først i implementeringen af LEAN-systemet i alle byggeprocesser.

NCC Danmark A/S – Digitalisering af LEAN formandsmøder
NCC har med det simple indkøb af en touchskærm lettet koordinering og planlægning af byggeprocesserne betydeligt ved LEAN formandsmøder. Formændene træder skiftevis til tavlen, opdaterer de andre med sin planlægning og åbner op for diskussion af eventuelle udfordringer. I systemet kan man både se arbejdsprocesser og materialeoplæg, hvilket skaber en sammenhængskraft faggrupperne imellem. På denne måde tages der ejerskab for hinandens opgaver og man får samtidigt optimeret den samlede produktion.

Rebus - Renovating Buildings Sustainably – Facilitering af strategiske partnerskaber
Rebus arbejder for at tilpasse og udbrede forretningskonceptet strategiske partnerskaber til det danske bygge- og anlægsmarked. Med workshops, dialogmøder og temamøder har Rebus sikret en videndeling i branchen, og flere strategiske partnerskaber er nu i fuld gang i byggebranchen.


Fakta: Building Awards 2019

Building Awards 2019 sætter fokus på byggeriets værdiskabelse og det medfølgende ansvar for at samarbejde, så en opgave bliver løst med det bedst mulige resultat, ikke kun for bygherren, men også for samfundet og de andre aktører i værdikæden.

Building Awards finder sted den 7. november og starter med et fagligt seminar på BLOX. Seminaret efterfølges af et stort awardshow på The Planet. Her uddeles i løbet af aftenen en række spændende priser der hver især hædrer dele af byggebranchen.


Hold dig opdateret med Licitationen
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Strid om omdiskuteret byggeri ser nu ud til at være afgjort

Plus

Nordjysk entreprenør vil have den mest bæredygtige byggeplads

Plus

Ugens konkurser - uge 4

Plus

Ikea-byggerier lader fortsat vente på sig

Tidslinjen for nyt Ikea varehus i både København og Esbjerg er fortsat ukendt, fortæller ekspansionschef

Pølser og reduceret husleje til pionerbeboere

Nyhedsbrev

34.522 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Historiske håndværkerdyder anno 2020

Online Avis Arkiv
1

Niels Bohr-opgaver booster ventilationsfirmas overskud

Plus

Energimærker kan spare klimaet for enorme mængder CO₂

Niras-chef stopper i Norge

Tidligere affaldsprodukt er big business – Arla bygger nyt for 300 mio. kr.

Debat
Master Skills sætter gang i byggeriets efteruddannelse

Ny intelligent vandbremse på Kloakmessen 2020

Plus

Stort Aalborg-projekt er legeplads for TL Bygs bæredygtige ambitioner

Plus

Boliger bygges om for 190 millioner: Direktør ville hellere rive ned

Renovering af 144 boliger er ligeså dyr som nybyggeri, men støttevilkår hindrer det sidste - til ærgrelse for direktør Klaus Ringgaard, Alabu Bolig

1

Regning for københavnsk vartegn er vokset med to milliarder

Spadestik åbner nationalparks rå natur

Danske beton-sensorer er på vej til Las Vegas

Nyt om navne

Arkitektur i øjenhøjde

Dansk Arkitektur Center åbner arkitekturens verden for endnu flere med en udstilling om vellykket dansk byggeri og liveability

Licitationen Mener
LICITATIONEN MENER: Når tillid er godt men kontrol er bedre

Plus

Nye anlægsopgaver på vej

Plus

Nye byggeopgaver på vej

Bymidten i Aabenraa får ny markedsplads

Plus

Museum Lolland-Falster vil bygge nyt

Tanken er et museum på havnen i Nykøbing Falster, og Guldborgsund Kommune har i sit budgetforlig for 2020-2023 afsat 20 mio. kroner til et nyt museum

Plus

Munck Gruppen dropper byggeri i Island

Den fynske anlægskoncern skruer ned for aktivitetsniveauet i Island og fokuserer på infrastruktur

Plus

Topchef i tale
Den nye topchef hos Kullegaard A/S: Vi er til lange rejser - ikke tigerspring

Kasper Tranekær Kullegaard overtog rollen som adm. direktør for 61 medarbejdere i sensommeren. Han er trods en del modgang og et sløjt regnskabsår stålsat på at bringe tegnestuen sikkert ind i 2020’erne.

Rådgivergiganter: 2020 bliver skelsættende

Nyt om navne

Plus

Nye byggeopgaver på vej

Plus

Nye anlægsopgaver på vej

Licitationen Mener
LICITATIONEN MENER: En dumhed af dimensioner

Danmark vil være vært for EM i håndværks-talent i 2024

Regn og varme lokker rotterne frem

Plus

Nye anlægsopgaver på vej

Plus

Nye byggeopgaver på vej

Nyt om navne

Plus

Nye anlægsopgaver på vej

Licitationen Mener
LICITATIONEN MENER: Etikken er gået fløjten hos nedrivere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Helhedsorienteret indeklima

Hurtig montering med det populære KLIK-system fra SCANKAB

Nyt firmadomicil til WASYS A/S

Liv og glade dage til rejsegilde på Multihal i Hedensted Kom

Ny IP69K-afbryder tåler højtryksrensning & høje temperaturer

Vandværksmesse 31. januar - Roskilde

Nu er Herning Gymnasiums facade i særklasse

HighSpeed / Højhastighedskamera - Når det skal gå hurtigt

Grøn omstilling - hvilke køle og klimaanlæg skal du vælge?

Du kan nu købe Axminster i Danmark

Sommertilbud på bord/bænke sæt fra InGarden!

Idealcombi tager opgave på 2.000 elementer

Palle opbygger kranbiler i Knud Gade A/S i Vejle

Kloakmessen 2020 havde rekordstor tilstrømning

KUMA fandt en fleksibel løsning

Ny Ledelsesstruktur hos LIXIL EMENA og GROHE

Næste generations modulsystem

Bliv udstiller på EL & TEKNIK 2020

Mød Moelven på Byggeri 2020

En robust ballastkærre til BMS

Hydrauliske komponenter fra KTR

Stålspecialisten har leveret traverskran til maskinfabrik

DSG Industri A/S nomineret til Årets Sociale Virksomhed

Ny rådgiver hos Byggeprojekt.dk

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Send til en kollega

0.188