23948sdkhjf

Nedrykning og granatfund - i dag indvies stadion til 81 mio. kr.

Helsingør Kommunes nye stadion på Gl. Hellebækvej er nu klar til at blive taget i brug. Det sker officielt i dag den 8. august med taler, opvisning og andre aktiviteter. 

Herefter vil det nye stadion fungere som hjemmebane for FC Helsingørs hold i 2. division. Men det vil også blive benyttet af folkeskolerne, foreninger og andre. 

Da stadionprojektet blev søsat tidligt i 2017 var udsigterne anderledes. 

24 mio. kr., to nedrykninger og 4.000 ton slagger
FC Helsingør var omkring Superligaen og havde plads i 1. division, hvorfor det nye Helsingør Stadion også lever op til Dansk Boldspil-Unions (DBU) krav til 1. divisionsstadioners faciliteter og pladser. Kapaciteten er til 4.000 tilskuere, heraf er de 1.000 siddepladser, og banen er kunstgræs. 

Fakta: Helsingør Stadion

Hovedentreprenør: Bent Nygaard Sørensen A/S

Arkitekt: Nova5

Byggesum: 81,5 mio. kr.

 1. Divisionsstadion:
- Kapacitet 4.000 tilskuere
- 1000 siddepladser 
- Kunstgræs

Byggesummen er her med afslutningen på projektet opgjort til 81,5 mio. kr., et andet niveau end først forventet. 

Det oprindelige forventede budget på 57 mio. kr. viste sig slet ikke at holde, hvilket affødte stridigheder og en anden budrunde. Her vandt B. Nygaard Sørensen entreprisen med et bud på godt 54 mio. kr. Dertil kom bygherreleverancer som lysanlæg og kunstgræs samt pulje til uforudsete udgifter, så den samlede regning nåede op omkring 81 mio. kr. 

Problemerne slap ikke projektet. Trods uenigheder om omfanget af en granskning af byggeriet valgte kommunen at holde fast i hovedentreprenøren af frygt for yderligere prishop. 

For godt et år siden opdagede man så en stor slagger-forurening, og 4.000 ton forurening måtte fjernes. Også flere granater dukkede op i forbindelse med udgravning på byggefeltet.  

I januar i år blev byggepladsen også ramt af en dødsulykke, da en ansat af Entrepenørfirmaet Maf Byg ApS blev knust under den betonblok, der faldt ned fra kranen og ramte ham.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125