23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Prisværdige mål fra ny boligminister

Flere almene boliger for færre penge. Det er målene for den nye boligminister Kaare Dybvad (S), der vil sikre mere blandede byer med flere forskellige boligformer, hvor folk på tværs af sociale skel kommer hinanden mere ved.

Det er jo prisværdige målsætninger, den nye boligminister præsenterede i gårsdagens udgave af Licitationen - Byggeriets Dagblad. Ønsket om flere almene boliger kan man fra et bygge- og anlægssynspunkt jo ikke harcelere imod.

Men umiddelbart virker det til at være lang vej til, at der opføres flere almene boliger. Med de nuværende konjunkturer er det jo spørgsmålet, om der kan bygges billigere. For i øjeblikket er det jo ikke ligefrem fordi, at entreprenørerne står i kø for at opføre almene boliger. Der er langt bedre indtjening på privat boligbyggeri.

Men Kaare Dybvad skal roses for, for alvor at tage fat på problemet. For skal eksempelvis København og andre store byer ikke ende som en rigmandsghetto, hvor folk med mellemindkomster ikke har råd til at bo, skal der død og pine opføres flere almene boliger.

En række politiske aftaler gør ikke ministerens ambitioner nemmere. Men man kunne jo starte med, som ministeren foreslår, at slække på kravet om parkeringspladser. Det vil gøre det lidt billigere at opføre de almene boliger. Derimod skal han passe på med at slå de almene udbud for stort op, så færre kommer i i betragtning til at opføre dem.

Men overordnet er den nye boligminister på rette vej.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094