23948sdkhjf

Omsætningen i byggeriet er kommet godt fra start i 2019

Ifølge Danmarks Statistik er erhvervslivets omsætning vokset 3,5 pct. på hjemmemarkedet i årets første fem måneder. Bygge- og anlægsbranchen er højdespringer med en vækst i omsætningen på over 10 pct.

- I øjeblikket flyver opsvinget på flere motorer. I årets første fem måneder er eksporten steget med 8,4 pct., og nu ser vi så, at det samlede erhvervslivs omsætning på hjemmemarkedet også er steget pænt, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Udsigt til lavere vækst i andet halvår
Opgjort i kroner og ører omsatte byggeriet for 10,3 mia. kr. mere på hjemmemarkedet i januar-maj i år end i den tilsvarende periode sidste år.

- Den fortsatte fremgang i omsætningen på foreløbig godt 10 pct. i år er overraskende kraftig. Men tallene bekræfter, at bygge- og anlægsbranchen befinder sig på toppen af det aktuelle opsving, siger Bo Sandberg.

Dansk Byggeri forventer dog fortsat nogle mere moderate vækstrater i bygge og anlæg i andet halvår, og at den første spæde tilbagegang melder sig i løbet af 2020. Det følger blandt andet af faldende aktivitet i andre dele af byggeriet som arkitekter, rådgivere og ingeniører.

- En joker, der kan trække i modsat retning er, at et rekordstort antal boligejere har lagt deres lån om i foråret i kølvandet på den rekordlave rente. Det kan kaste nye boligrenoveringer af sig i den kommende tid, siger Bo Sandberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141