23948sdkhjf

Arkitekt fundet til 156 fynske boliger

Archidea og Møller & Grønborg har vundet konkurrencen om opførelse af 156 boliger i Tarup-Paarup i Odense NV. Der er tale om en bebyggelse på 14.300 kvm.

Visionen er at skabe et kvarter, der kan danne ramme om det gode seniorliv med fokus på social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Bebyggelsen kaldes Snestrup Have og er altså møntet på det stigende antal friske seniorer, der har tid og overskud til et aktivt liv og ønsker mere fællesskab i hverdagen.

Planen er inspireret af de gamle klyngelandsbyer, hvor husene ligger samlet i mindre enheder omkring små torve, gader og stræder. I det nye kvarter skal den tætte og forskudte bebyggelse ligeledes skabe små intime pladser og hyggelige rum mellem husene, der gør det let for de kommende beboere at komme hinanden ved. To eksisterende bygninger vil desuden danne ramme om fællesfaciliteter herunder værksted og café.

Da de to fællesbygninger i forvejen ligger i udkanten af grunden, har Møller & Grønborg været optaget af på anden vis at tydeliggøre, at bygningerne hører til alle tre klynger. Det er gjort ved at lade den grønne ryg mod vejen bestemme retningen på husene i klyngerne, så fælleshusene får lov at træde ud og stå som noget særligt på grunden. Samtidig ledes regnvandet på kvarterets skrånende grund via åbne grøfter fra klynge til klynge indtil regnvandet ender i en ny sø ved fællesbygningerne.

Byggeriet er planlagt som et muret byggeri i to etager, defineret i tre klynger. Forskellige kombinationer af tegl og træelementer skal sikre en variation i udtrykket. Boligerne har alle terrasser og altaner til to sider.

Lejlighederne er i en størrelse af 70 til 110 kvm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109