23948sdkhjf

Konkurstal overgås kun af katastrofeår

Stadig flere bygge- og anlægsvirksomheder går konkurs. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 79 virksomheder drejede nøglen om i juni.

Det bringer totalen for første halvår af 2019 op på 507 konkurser, hvilket ikke er set højere siden katastrofeåret 2010, hvor 543 bygge- og anlægsvirksomheder ophørte med at eksistere.

Forskellen fra dengang og til nu er, at både beskæftigelsen og andelen af virksomheder med overskud i branchen ligger forholdsvis højt.

– Det kan virke paradoksalt med alle de konkurser i branchen, når nu hjulene kører ganske fint – men en del af forklaringen er, at konkurrencen stadig er benhård, og der derfor ikke skal mange uheld til, for at projekter ender som røde tal på bundlinjen, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

Flere grunde
Han peger på, at billedet af de konkursramte virksomheder i år end anderledes end for ni år siden. Eksempelvis er omsætningen i år cirka en tredjedel lavere end i 2010, mens beskæftigelsen er halveret, når man sammenligner første halvår.

– Der er flere grunde til, at vi ikke som i 2010 er bekymrede over antallet af konkurser. Den ene er, at det rent faktisk går ganske fint i branchen. Den anden er, at omfanget af konkurserne er mindre. Der er markant mindre omsætning i de virksomheder, der er gået konkurs, siger Andreas Fernstrøm, som heller ikke bekymrer sig på vegne af beskæftigelsen.

– Der er halvt så mange ansatte i de virksomheder, der drejer nøglen om – og deres jobmuligheder er gode, da der er mange virksomheder i branchen, der mangler medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109