23948sdkhjf

MT Højgaard vinder hovedentreprise på Aalborg Universitet

Samarbejdsmodellen New Partnering bliver omdrejningspunktet, når entreprenørvirksomheden MT Højgaard påbegynder byggeriet af AAU Science & Innovation Hub på Aalborg Universitet

Bygningsstyrelsen har valgt MT Højgaard til at opføre det 8.500 kvm store forskningsbyggeri og har vundet opgaven, fordi virksomheden ifølge Bygningsstyrelsen har demonstreret, at den har sat sig ind i samarbejdsmodellen og kan varetage projektets kompleksitet og problemstillinger.

- MT Højgaard har været ekstra modige og har i høj grad vist, at de er motiveret til at indgå i et gensidigt og tillidsfuldt samarbejde. Der har været stor interesse for udbuddet, og de bydende har forholdt sig positivt til de tanker, vi har lagt frem. Vi kan se, at vi har ramt et helt rigtigt strategisk fokus hos relevante aktører på markedet, hvor der ikke kun skal konkurreres på pris, men også på værdiskabelse og det robuste projekt, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen Signe Primdal Lyndrup i en pressemeddelelse.

Projektet har et budget på 200 mio. kr. Heraf har A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal doneret 100 mio. kr.

Byggeriet

AAU Science & Innovation Hub bliver et knudepunkt for tværvidenskabelig forskning, innovation og entreprenørskab på Aalborg Universitet.

De 8.500 kvm nye lokaler forventes taget i brug i 2022. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerer 100 mio. kr. til byggeriet.

Model indført i 2017
Bygningsstyrelsen indførte New Partnering i 2017, da opførelsen af den nye arkitektskole i Aarhus blev udbudt.

Det skete efter ønske fra entreprenører, og modellen betyder, at entreprenørens overskud afhænger af en incitamentsstruktur, som giver entreprenøren en bonus for hvert incitament, der opfyldes – eksempelvis på fastsatte målkriterier for tid, økonomi og kvalitet.

Intentionen er, at incitamenterne skal udgøre tæt på halvdelen af entreprenørens samlede indtjening.

-  Projektet passer godt ind i vores ideologi om tidlig involvering af entreprenørerne. New Partnering er et spændende tiltag samt et stort og nødvendigt skridt i en retning mod at skabe den ideelle udbudsform, hvor gennemsigtighed, tillid, kvalitet og ikke mindst et retvisende byggebudget går op i en højere enhed. Modellen betyder, at kompetencerne på tværs af bygherre, rådgiver og entreprenør bliver udnyttet bedst muligt, og omsat til værdi i byggeriet, udtaler seniorprojektchef hos MT Højgaard A/S Lasse Sloth Andersen i pressemeddelelsen

Udviklingsfase begynder
Ud over MT Højgaard var Hoffmann og Aarsleff prækvalificeret til at byde på opgaven.

Projektet går nu ind i en udviklingsfase, hvor Bygningsstyrelsen sammen med MT Højgaard og totalrådgiveren Cob skal udvikle og færdigprojektere projektet, inden spaden sættes i jorden i midten af 2020

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125