23948sdkhjf

Milliondonation sikrer jysk børnehospice

Byggeriet af det første vestdanske børnehospice kan nu gå i gang.

Strandbakkehuset i Rønde er en realitet, efter Ole Kirks Fond, opkaldt efter Legos grundlægger, har doneret syv mio.kr. til byggeriet, skriver dr.dk.

Donationen fra Lego-fonden er afgørende, for det kommende børnehospice er en selvejende institution, og det betyder, at den selv skal ud og skaffe alle penge.

Vi skal selv finde fondsmidler til at bygge det nye hus, som i første omgang får plads til fire børn og unge og deres familier, så syv mio. kr. har virkelig stor betydning, siger Dorit Simonsen til dr.dk.

Hun er leder af Hospice Djursland, hvor børnehospicet kommer til at ligge.

dag er der et enkelt hospice for børn i Danmark, som ligger placeret i København.

- Det betyder, at det i praksis kan være ret svært for familier i den vestlige del af landet at benytte sig af sådan et tilbud, siger Karin Hindkjær, direktør for Ole Kirks Fond, til dr.dk.

Spadestik til september
Det nye børnehospice løser andre opgaver end et hospice for voksne. Alvorligt syge børn bliver nemlig oftere end voksne udskrevet igen fra hospice, forklarer Dorit Simonsen.

Der vil derfor både være familier, som skal tage afsked, og familier, som er der midlertidig.

- De tilbud, vi kan give dem, skal derfor være meget målrettet den enkelte familie. De skal have den hjælp, de har brug for, men vi skal ikke tage helt over, da mange familier skal hjem og klare sig selv igen, siger hun til dr.dk.

Første spadestik til byggeriet af Strandbakkehuset er til september, og familier bliver budt velkommen i november 2020.

Mangler fortsat penge
Trods donationen fra Ole Kirks Fond er finansieringen endnu ikke fuldt på plads. Der mangler endnu tre mio, kr., og så har institutionen yderligere planer for godt syv mio.kr.

Det er Region Midtjylland, som sørger for driften, når den fysiske bygning er på plads.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11