23948sdkhjf

Pensionsselskab indgår milliardaftale om byggeri i Køge

PensionDanmark og Køge Kyst indgår aftale om byggeri af 500 boliger

PensionDanmark og byudviklingsselskabet Køge Kyst har indgået købsaftale om den mest kystnære etape i Køge Kysts udviklingsområde. På Søndre Havn skal pensionsselskabet opføre cirka 500 ejer- og lejeboliger indrettet til forskellige måder at bo og leve på. Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelse.

Byggeriet er på 45.000 etagekvadratmeter, hvor langt hovedparten er til boliger men også med plads til mindre butikker, cafeer eller andre formål, der kan skabe liv og aktiviteter i kvarteret.

- Vi er midt i byen og har samtidig både stranden, havnen og havet som nærmeste nabo. Jeg forventer mig meget af dette projekt, hvor den solide befolkningstilvækst i Køge giver efterspørgsel efter attraktive byrum med værdiskabende boliger og erhvervslejemål, udtaler Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

PensionDanmark vil arbejde tæt sammen med Køge Kyst om detaljerne i både boliger og i kvarteret.

-  Køge Kyst bygger på en vision om bæredygtighed, og med denne aftale tror jeg, vi får taget vores hidtil største skridt mod et fælles mål om en fremtidssikret og grøn byudvikling. Vi har fået en partner, som ikke blot vil bygge boliger men også vil udvikle boligområdet, udtaler Anker Boye, bestyrelsesformand i Køge Kyst.

Som et led i aftalen er der givet håndslag på en dialogproces, så både kommende og nuværende beboere på Søndre Havn kan blande sig i debatten om, hvordan rammerne for det gode liv skal se ud.

”Jeg er meget begejstret for, at vi nu sælger det her fantastiske område til PensionDanmark, der er en samarbejdspartner, som jeg oplever, har samme værdigrundlag og tilgang til byudvikling som os. Køge har en række kvaliteter, som er vigtige at fastholde, når vi udvikler vores historiske by. Men vi har også nye unikke muligheder på Søndre Havn i et grønt kystområde i spadsérafstand fra Torvet, handelsgader og togstation. Jeg ser frem til den kommende debat om udviklingen af området i samarbejde med PensionDanmark,” siger Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune.

PensionDanmark arbejder i forvejen med både social og miljømæssig bæredygtighed i Køge Kyst med boligprojekt Skibet, som i 2018 fik tildelt Byudviklingsprisen. Her skal der bl.a. være bofællesskab med 50+ livsstilsboliger, og byggeriet forventes bæredygtighedscertificeret i kategorien DGNB Guld. Med den nye aftale om Køge Kysts Etape SH4 går pensionsselskabet nu massivt ind i udviklingen af en bæredygtig bydel i Køge.

- Med den nye aftale om nogle af de mest attraktive byggefelter ved Søndre Strand er vi rykket tættere på målet om at forbinde Køge by med vandet. Projektet kan både skabe livskvalitet og arkitektonisk kvalitet, og det skal vi bruge for at omdanne et tidligere industriområde til en levende bydel,” siger adm. direktør Peter Cederfeld, Realdania By & Byg.

Før PensionDanmark kan bygge i området, er det nødvendigt at håndtere den forurening, som ligger i jorden på den gamle industrigrund ved vandet. Køge Kyst går i gang med jordarbejdet og den oprensning, der tager hånd om tidligere tiders forurening fra industrien på baggrund af grundige miljøundersøgelser. Køge Kommune er i gang med planprocessen, og det forventes, at den nye bydel begynder at tage form i løbet af to til fire år.

- trichs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11