23948sdkhjf

Byggeboom skyller ind over danske havne

De danske havne skal være større og dybere for at kunne klare sig i den internationale konkurrence

Store danske havne i Frederikshavn, Esbjerg og Lindø foretager massive investeringer, der skal fremtidsikre arbejdspladser i kapløb med store internationale spillere i England, Holland og Tyskland. Det skriver Avisen Danmark tirsdag.

- Vores største marked er vindindustrien. Alt, hvad vi har af arealer, er lejet ud, og kigger vi nogle år ud i fremtiden, ser vi, at samtlige havne begynder at lægge sig til rette for det her marked, som tilfører stor værdi, siger administrerende direktør Dennis Jul Pedersen fra Esbjerg Havn til Avisen Danmark.

Esbjerg er på vej med en udvidelse på en million kvadratmeter, mens 400.000 kvadratmeter står klar til brug på Lindø om et år, og i Frederikshavn er 170.000 kvadratmeter undervejs.

Dybere og større

Havnene investerer mange millioner i at blive endnu større, endnu dybere og endnu mere gearet til kapløbet om de kunder, der er afhængige af hav og havne.

Udover vindindustrien, så ser flere af havnene et hastigt voksende marked for dekommissionering - eller ophugning.

Dekommissionering er et marked som blandt andet Frederikshavn har fået under sine vinger under en havneudvidelse i to etaper, der samlet løber op i svimlende en milliard kroner.

Eftertragtet udvidelse

Udvidelsen har blandt andet givet plads til den amerikanske skrotgigant M.A.R.S - Modern American Recycling Services i den nordjyske havn. 

Amerikanerne er i færd med at bygge sit første sit første europæiske værft på havnen i det nordjyske, hvor de forventer at kunne beskæftige op mod 200 mand, når eksempelvis produktionsplatformene fra Tyra Vest og Tyra Øst skal genvindes.

- Vores udvidelser har været eftertragtede, og vi er fulde af fortrøstning. Men det der med ikke at have areal nok, det går ikke - så kan du være stensikker på, at kunderne kigger en anden vej, siger Mikkel Seedorf, administrerende direktør for Frederikshavn Havn til Avisen Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109