23948sdkhjf

NCC vinder milliardopgave foran italiensk-østrigsk makkerpar

Nordsjællands nye superhospital har fundet sin hovedentreprenør. Det bliver entreprenørkoncernen NCC.

- NCC har samlet set givet det bedste tilbud, og derfor har NCC fået opgaven, konstaterer Henrik Schødts, der er projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland, projektorganisationen bag det nye superhospital, i en pressemeddelelse.

Fakta: Det nye hospital i Nordsjælland

  • Udbudssummen for entreprenøropgaven udgør ca. 2,4 mia. kr. ud af et budget på 4,5 mia. kr. 
  • Bygherre: Nyt Hospital Nordsjælland, Region Hovedstaden 
  • Totalrådgiver: Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter 
  • 118.000 kvm 
  • 570 ensengsstuer
  • +310.000 borgere i optageområdet 
  • +500.000 ambulante behandlinger om året 
  • 70.000 akutte indlæggelser om året

Udover NCC bød italienske Rizzani de Eccher med østrigske Vamed, der er specialiseret i byggerier, som underentreprenør.

Henrik Schødts henviser til, at de nye superhospitaler er en unik mulighed for at skabe nye løsninger inden for teknologi, arkitektur og design, der løfter borgernes forventninger til hospitaler, og at det kræver en effektiv og digitaliseret byggeproces, hvis det skal kunne lade sig gøre inden for et stramt budget. 

Nu starter det tidlige samarbejde
Med tildelingen af opgaven som hovedentreprenør til NCC, starter den tidlige samarbejdsfase. Den næste tid skal entreprenørkoncernen sammen med Nyt Hospital Nordsjælland og projektets rådgivere indarbejde optimeringsforslag for at sikre, at byggeriet kan udføres bedst muligt inden for projektets økonomi. Det er en betingelse for kontrakten.

- Vi glæder os over, at vi har fundet en hovedentreprenør for byggeriet af det nye hospital i Nordsjælland. Nu håber vi, at den kommende samarbejdsfase lever op til vores forventninger, så vi snart kan se byggeriet folde sig ud i Favrholm” siger Per Tærsbøl, som er formand for den politiske følgegruppe for Nyt Hospital Nordsjælland.

I NCC’s tilbud er udførelsesplanen sat til 48 måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158