23948sdkhjf

NCC hjælper Hofor med klimasikringen

NCC anlægger nu sit hidtil største klimasikrede p-areal på Sjælland. Projektet er en del af Hovedstadsområdets Forsyningsselskabs (Hofor) klimatilpasningsplan i Brøndby, hvor permeabel asfalt og bærelag tænkes sammen med et regnvandsbassin. 

Klimatilpasningsplanen omfatter det separatkloakerede boligområde omkring Horsedammen i Brøndby Kommune. Her er tredje og sidste etape i fuld gang og vil - når projektet er realiseret - sikre det tidligere oversvømmelsesramte boligområde mod en såkaldt femårs regnvejrshændelse. 

For at minimere risikoen for oversvømmelser i fremtiden, etableres et regnvandsbassin under en offentlig parkeringsplads, der kan forsinke 2.800 m3 regn. Bassinet anlægges mellem to eksisterende regnvandsledninger og opbygges af tunnelfaskiner og skærver. 

Udover det underjordiske regnvandsbassin tilføres en ekstra bassinkapacitet på 700 m3 i en permeabel vejopbygning. Vejen anlægges som en klimavej bestående af en særligt udviklet permeabel asfaltbelægning, der kan aftage og dræne meget store mængder vand samt et bærelag, som har så stor dræneffekt, at det kan optage regnvandet efter samme princip som en faskine. På den måde bliver vandet drænet langsomt ned i bassinet med forsinkelse, så hverken kloaknet eller bassin vil blive overbelastet.

- Med permeabel asfalt og bærelag prøver vi noget nyt. Vi ønskede at tilføje en ekstra dimension til projektet, som kunne bidrage til håndteringen af de store mængder regnvand. Ved at tilføre en ekstra bassinkapacitet over terræn udnytter vi også vejkonstruktionen til at håndtere regnvandet”, siger Marlene Halkjer, projektleder hos Hofor, i pressemeddelelsen.

NCC skal levere mere end 8000 tons af det særlige bærelag og udlægge 3,500 kvm permeabel asfalt på det nye parkeringsareal i Brøndby. Projektet bliver dermed NCCs hidtil største permeable klimasikringsprojekt øst for Storebælt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141