23948sdkhjf

Trio vinder tredje skole sammen

Midt i hjertet af Nørrebro skal Københavns Kommune bygge en ny tre-sporet skole, De Gamles By Skolen (GABYS) med idrætshal og produktionskøkken. 

Det bliver et hode med arkitektfirmaet Kjaer og Richter, Christensen & Co Arkitekter og 1:1 Landskab, som skal forme den nye skole. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Totalrådgiverteamet består desuden af Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, og Teknologisk Institut. 

På baggrund af program, idéoplæg og helhedsplan skal skolen udvikles i tæt samarbejde mellem bygherre, brugere og totalrådgiverteamet - og ikke mindst med stor respekt for de eksisterende kvaliteter og værdier i De Gamles By. 

Fakta: GABYS

Bygherre: Københavns Kommune, Byggeri København

Bestiller: BUF, KFF

Vinderteam:
- Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S
- Christensen & Co Arkitekter
- 1til1 Landskab
- Søren Jensen Rådgivende ingeniørfirma
- Teknologisk Institut

- Med beliggenheden midt i De Gamles By bliver skolen og idrætshallen omdrejningspunkt for elever og medarbejdere på skolen og i fritidshjemmet. Visionen er at skolen også åbner sig for foreninger, naboer, interesserede borgere og de ældre fra områdets plejecentre, siger projektchef Eva Susanne Holm-Jørgensen, Københavns Kommune, i pressemeddelelsen.

Et grønt åndehul
Områdets potentiale - historie, karakterfulde bebyggelse og grønne arealer skal bringes i spil. En metode til at sikre kulturarven, hvor symmetri, detaljering i bl.a. murværk, stoflighed og materialevalg er gennemgående træk, er at genanvende fx materialer eller arkitektoniske træk fra det eksisterende byggeri.

- Med De Gamles By Skole - den grønne byskole - vil der være mulighed for at skabe en fin balance mellem nære, intime og rolige læringsmiljøer tæt på skolen, samtidig med, at der er mulighed for at trække ud i skolegårdens grønne miljø, hvor man kan være aktiv, i bevægelse og komme tæt på naturen, siger Thomas Nørgaard, projekteringsleder fra Christensen & Co Arkitekter.

Det nye landskabelige tiltag, som også er en del af klimasikringen i området, regnvandssøen, ventes også at blive et aktivt samlingssted. 

Tredje gang for trioen

De Gamles By Skole er det tredje læringsbyggeri, som arkitektteamet vinder sammen de seneste to år. 

Udover De Gamles By Skole drejer det sig om Læringshus Nærheden i Høje Taastrup og den nye Nordøst Amager folkeskole i Holmbladsgadekvarteret. 

Fælles for de to projekter er et særligt fokus på innovative læringsmiljøer, hvor selve bygningerne fungerer som et læringsværktøj med bl.a. kreative værkstedsmiljøer, der giver rum til skaberlystne elever. Skolens arkitektur og design bearbejdes som en læringspointe i sig selv med integrerede elementer, der motiverer til bevægelse og fysisk aktivitet og særlige pædagogiske nedslag, hvor eleverne lærer om energiforbrug, materialeudvikling og bæredygtighed. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156