23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Byggeriet bør drage nytte af klimamål

Danmark skal have fart på med reduceringen af CO2 frem mod 2030, hvis aftalen, som Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF blev enige om i sidste uge i forbindelse med regeringsforhandlingerne, skal blive til virkelighed. En kommende klimalov skal således indeholde et mål om et reduceret CO2-forbrug på 70 procent inden 2030.

Ingen ved endnu, hvor pengene skal komme fra. Men under alle omstændigheder skal byggeriet ikke være bange for målsætningen. For den bør indeholde gode forretningsmuligheder for bygge- og anlægsbranchen.

Men vejen dertil går over det nye Folketing og en ny regering, som for alvor bør gøre en indsats for at forbedre den eksisterende bygningsmasse. Og at bygningerne herhjemme bliver tænkt ind i en samlet klimaplan.

For skal Danmark for alvor reducere CO2-forbruget, skal der i højere grad være incitamenter til at energirenovere. Den eksisterende bygningsmasse står for omkring 40 pct. af det samlede energiforbrug herhjemme. Og skal det ned, kræver det energirenoveringer. Det bør politikerne i den grad have i tankerne, når økonomien til klomaloven skal på plads.

Men det bør også give nye muligheder for byggebranchen - ikke mindst inden for innovation. Klimaaftrykket bør komme til udtryk i nye byggematerialer. Og virksomhederne skal for alvor spores ind på renoveringsvejen i deres kommende strategier.

Men igen - politikerne skal være med på, at bygningerne er vejen til en CO2-reducering. Ellers er Danmark og byggeriet lige vidt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109