23948sdkhjf

Jørgen er eneboer i Danmark

Ny bog fortæller om livet på 10 små øer, hvor arbejdspladserne forsvinder i takt med, at befolkningstallet falder

Livet på de små øer kan være udfordrende, men der er stadig indbyggere, som vælger at slå sig ned i udkanterne af det danske ørige.

En af dem er 96-årige Mie, som efter 67 år på Mandø i Vadehavet stadig er tilflytter. Og så er der Jørgen, som i sin tid var ansat ved fyret på Hirsholmene ud for Frederikshavn. I dag er han eneboer - den sidste, som bor på Kattegatøen året rundt.

Over de sidste 40 år er befolkningstilvæksten i de større byer accelereret, og det har efterladt landsbyer og øsamfund med færre indbyggere og arbejdspladser.

Bogen ’De sidste øboere’ handler om disse små øsamfund. Christina Vorre fortæller historien om 10 danske øer - Birkholm, Baagø, Christiansø/Frederiksø, Hirsholmene, Hjortø, Livø, Mandø, Skarø, Vejrø og Saltholm, hvor hun for eksempel møder øens allersidste fåreavler bare 12 kilometer fra Rådhuspladsen.

Nogle af øerne er næsten affolket, mens andre stadig kæmper for deres overlevelse. Bogen sætter fokus på øernes unikke historier og de mange muligheder, der stadig findes derude.

Christina Vorre har også den historiske baggrund med: Hvordan var her at bo engang? Og hvorfor er det gået, som det er gået?

Artiklen er en del af temaet Boganmeldelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094