23948sdkhjf

Danske byggefirmaer griber fat i den norske vækst

Væksten fortsætter i det norske bygge- og anlægsmarked, og 2019 tegner til at blive et nyt rekordår. Norge ser dermed ud til fortsat at være blandt de danske bygge- og anlægsvirksomheders vigtigste eksportmarkeder. 

For danske virksomheder som ønsker at tage del i udviklingen i Norge er det vigtigt at være synlige og tilstede i markedet. Derfor arrangerer CFU (Center For Underleverandører), i samarbejde med Danmarks Ambassade i Oslo, en dansk Fællesstand på dette års udgave af den vigtige norske bygge- og anlægsmesse Bygg Reis Deg. Det skriver CFU i en pressemeddelelse. 

Norge har en målsætning om at udvikle verdens mest bæredygtige byggeindustri, og her spiller digitale værktøjer en afgørende rolle for at nå målet. Foruden selve messen vil der også blive gennemført en lang række seminarer og præsentationer fra de fire scener på udstillingsområdet. Her vil danske udstillere også kunne deltage med virksomheds- og produktpræsentationer. 

Forhåndsinteresse for at komme med på fællesstanden er stor, og 11 af de 17 stande er allerede taget. De resterende pladser tildeles efter ”først til mølle princippet”, og da resten af messeområdet er udsolgt, vil der ikke være mulighed for at udvide fællesstanden, lyder det fra CFU. 

Renoveringer trækker op
Ifølge tal fra brancheorganisationen Byggenæringens Landsforening forventes det samlede bygge- og anlægsmarked i Norge at vokse med 3,7 pct i 2019 til 475 mia. norske kroner. Væksten er i særdeleshed skabt ved renoveringsmarkedet for eksisterende boliger, der trækker op med positive vækstrater de kommende år. 

Baggrunden for det høje aktivitetsniveau er blandt andet befolkningstilvækst samt at mange norske byer har vokseværk. Fx forventes Oslos indbyggertal at vokse fra godt 650.000 i 2015 til 926.000 indbyggere i 2040.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125