23948sdkhjf

Maskinimport med lave overskudsgrader

På trods af gode tider og masser af aktivitet er det så som så med indtjeningen hos de store maskinimportører. To regnskaber taler for sig selv

Der tjenes ganske vist penge på maskinimport i Danmark, men ser man regnskaberne fra de store importører, Volvo Entreprenørmaskiner og Pon Equipment, med sidstnævnte som CAT-importør, så er det fortsat ikke en guldgrube at importere maskiner.

Volvo Entreprenørmaskiner, der regnskabsmæssigt klarer sig bedst af de to, ligger på en overskudsgrad på 2,9 procent på en omsætning på mere end en halv milliard kroner, hvilket ikke er voldsomt prangende. Det samme gør sig gældende hos Pon Equipment, der med et lille minus i årets resultat får hentet meget hjem i forhold til 2017, men alligevel ender med en negativ overskudsgrad. Selskabet har dog positive forventninger til indeværende år.

Branchen har haft et langvarigt opsving at læne sig op ad med stor aktivitet, både i anlæg og byggeri, så det kan godt undre, at overskudsgraderne ikke kan blive højere, men det må tilskrives konkurrence, som presser priserne.

Samtidig er det blevet sværere at afsætte brugte maskiner - og det gælder også i udlandet, hvor EU også kører på bagkanten af opsvinget, og køberne er blevet mere forsigtige. Men det handler rigtig meget om, hvilke priser man tager brugte maskiner ind til. Billedet er heller ikke entydigt, for det handler også om, hvilke afsætningskanaler, man har til det brugte.

Læs mere:

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11