23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Planlæg nu den infrastruktur bedre

Allerede før folketingsvalget tidligere på måneden meldte trafikordførerne for de største partier ud, at der efter valget er behov for at se på en samlet infrastrukturplan frem mod 2030.

Nu vides det selvfølgelig ikke, hvor meget infrastrukturbehovet vil fylde hos en ny regering. Men de økonomiske vismænd lægger i deres nye vismandsrapport lidt pres på både det nye folketing og den kommende regering.

For den hidtidige praksis med løse infrastrukturplaner og uklare rammer og manglende overblik over de offentlige investeringer er ikke en farbar vej. I stedet bør der fremlægges og løbende opdateres en samlet oversigt over den offentlige investeringsramme.

Og det er da også langt bedre, frem for at skiftende flertal i Folketinget bruger anlægsinvesteringerne som en konjunkturmæssigt drejeskive alt efter, om det går godt eller skidt for dansk økonomi.

Det gavner hverken bygge- og anlægsbranchen eller samfundet som helhed. For i en tid hvor trængslen på vejene bliver stadig større, er der behov for langsigtede og holdbare investeringer, der kan give bedre vej- og jernbaneforbindelser. En vej- eller sporstrækning tager år at planlægge korrekt, og derfor bør en ny regering have som et vigtigt element endelig at få forhandlet en holdbar og langsigtet infrastrukturplan på plads.

Det vil gøre planlægningen hos virksomhederne bedre, men endnu vigtigere vil det ud fra et samfundsmæssigt aspekt skabe et bedre afsæt for mobiliteten herhjemme.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125