23948sdkhjf

Alliance åbner nye døre forbygge- og anlægsfirmaer

Innovationsnetværket InnoByg og erhvervsklyngen Byg Fyn har taget hul på et strategisk samarbejde, som skal styrke bygge- og anlægsbranchens virksomheder. Med afsæt i forskning, innovation, videnformidling og netværk vil alliancen skabe yderligere vækst og udvikling i branchen.

Det skriver InnoByg i en pressemeddelelse.

Aftalens formål er at indgå i et strategisk samarbejde med stærk regional og landsdækkende forankring i bygge- og anlægssektoren, forklarer en af kræfterne bag alliancen, Michael H. Nielsen, styregruppeformand i InnoByg og direktør i Dansk Byggeri. 

Formand for Byg Fyns advisory board direktør i Isolerings-Gruppen A/S, Kurt Adamsen, ser alliancen som vigtig, for der bliver nu åbnet nye døre for klyngens mange medlemmer. Og det kan være med til at udvikle forretningen og styrke virksomhedernes konkurrenceevne yderligere. 

- Vores alliance er strategisk interessant for virksomhederne, fordi InnoBYG, med sin unikke indsigt i og kontakt til videninstitutioner og virksomheder i hele landet i kombination med Byg Fyns stærke regionale forankring og erhvervskontakter, åbner helt nye muligheder for virksomhederne. Via et tættere strategisk samarbejde kan vi opnå stor synergi og styrke i feltet mellem regionalt og nationalt fokus, forklarer Kurt Adamsen. 

Digitalisering og bæredygtighed
Den nye alliance vil især have fokus på bæredygtighed og digitalisering i byggeriet (Build 4.0). Det vil afspejles i de fælles aktiviteter og workshops som alliancen vil afholde. 

Marianne Meyer Jakobsen er netværksleder i InnoByg og hun ser frem til samarbejdet, der kan skabe flere muligheder for bygge- og anlægsbranchen. 

- I den her alliance slår vi et slag for at fremme fælles innovation. Det er stærkt at forene de to initiativers kræfter og vinderne bliver helt sikkert medlemsvirksomhederne, som vil opleve bedre muligheder for innovation og en nemmere adgang til samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner, siger Marianne Meyer Jakobsen.

Fakta om allianceparterne

InnoByg

InnoByg er byggebranchens innovationsnetværk for bæredygtigt byggeri og har eksisteret siden 2010. InnoByg er medfinansieret af Styrelsen for Institutioner og Uddannelse (SIU).
Netværket samler branchen på tværs af faglighed og har fokus på videndeling, netværk og udvikling i branchen og hos medlemmerne både inden for landets grænser og internationalt.

Byg Fyn

Byg Fyn (tidl. MiljøForum Fyn Byggeri) er en regional klyngeorganisation under Erhvervshus Fyn støttet af de fynske kommuner.
Klyngen har gennem de sidste knap 20 år haft fokus på at give virksomheder i hele byggeriets værdikæde konkurrencefordele indenfor bæredygtigt byggeri og nye digitale teknologier og samarbejdsformer.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.69