23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Behov for både asfalt og sveller

Både rød og blå blok gav forud for valget løfter om at arbejde for en langsigtet infrastrukturplan. Og det løfte vil Asfaltindustrien naturligt nok forsøge at få indfriet.

Asfaltindustriens adm. direktør, Anders Hundahl, gav her i avisen forleden udtryk for, at både når det gælder en langsigtet infrastrukturplan, og når det gælder om klima- og miljøvenlige løsninger, så er Asfaltindustrien klar.

Men asfalt alene løser ikke de massive infrastrukturproblemer. Der skal naturligvis også arbejdes intenst og målrettet i forhold til den del af den trafikale trængsel, som bedre kan håndteres med effektive løsninger på skinner. Letbaner og skinnetrafik under jorden er blot et par alternativer til asfalt og veje.

Når det er sagt, så er asfalt i form af veje stadig altafgørende for, at Danmark hænger sammen. Sat på spidsen, så er det vel ikke så meget trafikken mellem landsdelene, der volder bilisterne de største problemer.

Det er trængslen i og omkring de største danske byer, som både sætter bilisternes tålmodighed på prøve, og som koster rigtig mange penge i forhold til det, som borgerne kunne præstere på arbejdsmarkedet i stedet for at sidde i kø.

Der er næppe plads til ret meget mere asfalt i og omkring byerne. Men der er plads til bedre og mere holdbar - og måske også intelligent - asfalt og der er plads til miljø- og klimavenlig asfalt. Det tæller også i regnskabet og skal naturligvis være en del af den kommende langsigtede infrastrukturplan.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156