23948sdkhjf
>

LICITATIONEN MENER: Byggeriet har brug for kvinderne

Der er ved at ske et skridt fremad i forhold til at ansætte flere kvindelige håndværkere i bygge- og anlægsvirksomhederne. Sådan kan man godt tolke en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri, som viser, at næsten halvdelen af de adspurgte virksomheder overvejer at ansætte kvindelige håndværkere.

Det er den positive nyhed i undersøgelsen, for dykker man ned i tallene, er der desværre fortsat ting som slår negativt ud. Det mest horrible er vel, at 16 pct. af virksomhederne svarer, at kvinderne "ikke passer ind i virksomheden". Det er færre end sidste år, men alligevel er det ubegribeligt, at der stadig findes forstokkede virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, som ikke kan se, at kvindelige ansatte bør indlemmes på byggepladserne.For det er faktisk virksomhedernes overlevelse, det står og falder med. Der bliver mere og mere brug for kvalificeret arbejdskraft. Og i en situation, hvor vi endnu ikke ved, hvad en ny regering vil stille op over for mere udenlandsk arbejdskraft, er det ubegribeligt, at der fortsat er virksomheder, som ikke kan se, at der er brug for kvinderne i kampen på arbejdskraft. Så må de skaffe ordnede bade- og toiletforhold, hvis det er her, skoen trykker.

Men selvfølgelig handler det også om, at pigerne i folkeskolen skal gøres opmærksom på de muligheder, en erhvervsuddannelse inden for bygge og anlæg giver. For der skal jo også være noget at rekruttere fra. Her er branchen allerede godt på vej med eksempelvis projektet Boss Ladies. Skal branchen klare sig er der brug for pigerne. Ellers koster det både på både produktivitet og indtjening.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141