23948sdkhjf

Nye ramper afhjælper trængsel på Sønderjyske Motorvej

Fra i morgen er de nye, nordvendte ramper ved Bodumvej ved Aabenraa klar til at aflaste den nordfra kommende trafik

Trafikanter fra nord, som skal af motorvejen ved Aabenraa, får det fremover væsentlig nemmere.

Det nye, halve nordvendte tilslutningsanlæg ved Bodumvej står nemlig nu færdigt og åbner i morgen, fredag 14. juni.Det betyder en ekstra afkørselsmulighed ved Bodumvej/Rødekrovej Vest, hvor man før skulle længere mod syd til tilslutningsanlæg 70 Aabenraa N for at komme af motorvejen.

Gennem de sidste år har der ofte været tilbagestuvning af trafikanter på ramperne og motorvejen for at komme af ved tilslutningsanlæg 70 Aabenraa N., og det har skabt risiko for farlige situationer.

Derfor blev der etableret en shunt ved det eksisterende tilslutningsanlæg ved Aabenraa, som åbnede i april 2019. Og fredag åbner så et halvt nordvendt tilslutningsanlæg ved Bodumvej/Rødekrovej Vest.

- Med de nye, nordvendte ramper ved Bodumvej/Rødekrovej Vest står et samlet trafikanlæg klar til at lette presset på trafikken fra motorvejen mod Aabenraa i både nordlig og sydlig retning. Det betyder også et væsentlig løft for trafiksikkerheden, siger Annette Jørgensen, projektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Positiv udvikling
I Aabenraa Kommune er der glæde over det nye, samlede trafikanlæg.

- Det er virkelig en glædelig dag at kunne give borgerne og erhvervslivet bedre fremkommelighed i området. Det er noget, vi har kæmpet for i mere end 10 år, og at vi nu endelig kan se det færdige arbejde, gør mig stolt. Det sætter yderligere skub i en positiv udvikling for hele Aabenraa Kommune, siger borgmester Thomas Andresen i pressemeddelelsen og borgmesteren tilføjer:

- Samtidig er jeg glad for, at vi med den ny motorvejstilslutning er klar med det første skridt for modulvogntog til området, som vil styrke den grønne omstilling. Med få ændringer på kommunevejene vil der snart blive åbnet op for at give adgang til modulvogntog til og fra Egelund, der vil medvirke til at øge trafiksikkerheden, forbedre miljøet og mindsket trængslen i området. Derudover får virksomhederne i Egelund mulighed for at få forbedret produktiviteten til gavn for klimaet.

Cykelsti og samkørselsplads
I forbindelse med de nye ramper er Bodumvej/Rødekrovej Vest blevet udvidet på strækningen ved rampekrydsene, og der er etableret cykelsti på begge sider af broen og cykelbaner henover broen. I umiddelbar tilknytning til anlægget er der også anlagt en ny samkørselsplads.

Den vestlige tilslutning med frakørselsrampen er udformet som en rundkørsel, og den østlige tilslutning ved tilkørselsrampen er udformet som et traditionelt 3-benet kryds.

Når dette anlæg åbner 14. juni, kommer det til at hedde Afkørsel 70a Rødekro, hvorved den nuværende Afkørsel 70 Aabenraa N skifter navn til Afkørsel 70b Aabenraa N.
Kaptain

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.172