23948sdkhjf

TL Byg afslutter største betonordre nogensinde

Opførelsen af Aalborgs nye psykiatrihospital skrider frem. TL Byg er totalentreprenør på det 30.000 kvm store psykiatribyggeri, der blandt andet omfatter virksomhedens største betonordre nogensinde. 

Gennem projektet er der støbt op mod 10.000 kvm betongulve og monteret 1.500 betonelementer. I alt er der anvendt cirka 300.000 kilo armeringsstål og støbt 4.000 kubikmeter beton: 

- Betonarbejde er en del af entreprisen i omkring halvdelen af alle vores byggerier, men dette projekt er klart vores største enkeltstående betonordre i virksomhedens historie, siger Peter Boltau, administrerende direktør i TL Byg i en pressemeddelelse. 

Gennem de seneste 12 måneder har omkring 20 medarbejdere fra TL BYG været beskæftiget med at forskalle, armere og støbe de mange tykke og høje betonvægge, der blandt andet findes i hospitalets kælderniveau, som skal forbinde psykiatrihospitalet via kældergange til det øvrige universitetshospital i Aalborg Øst og servicebyen. I kælderen kommer selvkørende robotter til at køre med mad, affald, uniformer samt andre genstande, der skal bruges i den daglige drift af hospitalet. 

Udenfor bygningen er der desuden støbt støttemure i fem meters højde, der skal forhindre flugtforsøg, når patienterne opholder sig i aktivitetsgården. 

Beton i vækst 
Beton er flittigt brugt i byggebranchen, og Peter Boltau forventer da også, at det er et område, hvor entreprenørvirksomheden vil vokse yderligere de kommende år: 

- Vi kommer ikke udenom, at beton i stigende grad bliver anvendt ved nyere byggerier på grund af materialets holdbarhed og det minimalistiske udtryk, som vinder indpas flere steder. Det er derfor også et område, hvor vi forventer yderligere vækst de kommende år, forklarer Peter Boltau.

TL Byg beskæftiger til dagligt op mod 40 betonarbejdere.

Virksomheden fortsætter nu totalentreprisen på første etape af Aalborgs kommende psykiatrihospital med omkring 70 håndværkere. Byggeriet følger tidsplanen og afleveres således i foråret 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125