23948sdkhjf

Passagerer får mere plads i lufthavn

Københavns Lufthavn har slået dørene op for 28.000 kvm i den nye Finger E

I fremtiden skal 40 mio. passagerer årligt rejse gennem Københavns Lufthavn.

Lufthavnen indviede tirsdag en 28.000 kvm stor udvidelse med otte nye gates, en ny paskontrol og nye passagerområder. Det nye område bliver kaldt Finger E og fordeler sig over tre etager.

Udvidelsen er en del af en plan om at kunne have plads til flere flyselskaber og passagerer.

Københavns Lufthavn har sat som mål, at der i fremtiden skal være 40 mio. passagerer om året. Tallet var i 2018 på 30,3 mio.

Lufthavnens adm. direktør Thomas Woldbye kalder udvidelsen en milepæl for Københavns Lufthavn.

- På verdensplan ser vi i de kommende årtier frem mod en vækst i antallet af flyrejsende. Her er det vores samfundsopgave som lufthavn at skabe plads til, at udenlandske forretningsfolk, turister og studerende kan komme til Danmark - og at vi selv kan rejse ud i verden, siger Thomas Woldbye i en pressemeddelelse.

Tirsdagens indvielse er den første af etape for Finger E.

Næste år vil yderligere 8000 kvm åbne, hvor der vil være yderligere fem gates - blandt med plads til de helt store langdistancefly.

En naturlig forlængelse
Finger E har et samlet investeringsbudget på to mia. kr.

Bygningen er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Zeso Architects i samarbejde med Cowi.

Det samme team der for nylig vandt konkurrencen om den nye udvidelse af Terminal 3, der efter planen skal stå helt færdig i 2028.

- Målet har været, at gøre Finger E til en naturlig forlængelse af CPH med klare referencer til resten af lufthavnen og i samme høje kvalitet. Den er designet til at optimere rejsen og gøre afgang og ankomst til en god oplevelse, hvor man som passager konsekvent har en følelse af ro og overblik siger Simon Natanael Svensson, partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter og designansvarlig på projektet.

Finger E er fordelt på fire etager. I stueetagen er der afgangsområde, og på 2. sal deler ankomstområdet sig i tre svævende gangbroer til de forskellige typer af passagerer.

Det skaber en interaktion mellem passagerne, der ankommer og afgår og tilføjer en rumlig dynamik på begge etager.

/ritzau/brahe

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141