23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: God udbudsproces giver bedre bundlinje

For mange entreprenører og håndværksmestre er kompleksiteten i bygherrens udbudsmateriale et af de største problemer, når der skal afgives tilbud. Dernæst er det især mangelfuldt udbudsmateriale, som volder de udførende problemer, når der regnes tilbud. Det er der ikke så meget nyt i. Sådan har det været i mange år.

Nu har Bygherreforeningen og Dansk Byggeri imidlertid besluttet sig for at gøre noget ved problematikken. Ikke mindst fordi kvaliteten af udbudsmaterialet er afgørende for kvaliteten af det færdige byggeri og fordi det har stor indflydelse på økonomien i projektet. Det er helt enkelt bundlinjen, der er i spil.

Både Bygherreforeningen og Dansk Byggeri er gået pragmatisk til værks og har sammen med en kreds af entreprenører og rådgivere udpeget 10 punkter, som strammer udbudsprocessen op og gør den mere gennemsigtig og mindre omkostningstung. Der er fem rigtig gode råd til bygherrerne og fem til entreprenørerne. Det kunne man læse om her i avisen i sidste uge.

Et godt, fælles råd til både entreprenørerne og bygherrerne er at sætte sig samme så tidligt i processen som muligt. Det er gennem dialogen man kan afdække risici og finde fejl eller misforståelser i projektet.

Som et supplement til Bygherreforeningens og Dansk Byggeris gode råd kunne man måske notere, at en byggekontrakt ikke er en krigserklæring, men starten på et samarbejde.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219