23948sdkhjf

Første spadestik med ishakke og kaffemik

Byggeriet af Ilulissat Isfjordscenter går nu for alvor i gang

- En af hjørnestenene i Grønlands nye turismestrategi er etableringen af regionale visitor centre. Derfor er det en vigtig milepæl, at vi nu for alvor har taget hul på byggeriet af Isfjordscentret i Ilulissat.

Med disse ord var Naalakkersuisoq (landsstyremedlem, red.) for Erhverv, Energi og Forskning Jess Svane til at starte byggeriet af Isfjordcentret.

Om centret

Planen er, at Isfjordscentret kan indvies i sommeren 2021.

Det samlede budget for projektet er cirka 152,3 mio. kr. Grønland – kommune og selvstyre – kommer samlet med 23. mio. kr., og Realdania bidrager med 108 mio. kr. til bygningen.

Udstillingen er finansieret af Nordea-fonden med 16,4 mio. kr., Augustinus Fonden med godt 3,8 mio. kr., Bloomberg Philanthropies med 750.000 kr. og OAK Foundation med 350.000 kr.

Realdania By & Byg er bygherre bygningen. Når den er opført, bliver den overdraget til Grønlands Selvstyre, som har ansvaret for at indrette udstillingen og gøre centret klar til at modtage gæster.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Realdania, der er partner i projektet sammen med selvstyret og Avannaata Kommunia.

Flere arbejdspladser
Fra 2021 vil både turister og lokale borgere i Ilulissat ifølge planen kunne nyde den spektakulære udsigt fra første parket, mens de får præsenteret en fortælling om isens betydning for den enestående natur, kultur og historie i området.

I 2016 blev Dorte Mandrups vindende bud på Isfjords-centret præsenteret, og siden er der blevet arbejdet videre med projektet blandt andet for at optimere det i forhold til de udfordringer, der kan være for byggeri i arktiske egne.

Ilulissat er den største turistdestination i Grønland, og borgmester i Avannaata Kommunia Palle Jerimiassen glæder sig over, at byggeriet er i gang.

- Centret vil både i byggeperioden, og når det står færdigt, skubbe til udviklingen og skabe arbejdspladser i området. Vi vil i Ilulissat få en turistattraktion i verdensklasse - til gavn for både lokale og besøgende, siger han.

Ramme for klimadebatter
- Isfjorden et af de steder i verden, hvor man tydeligst - og på helt nært hold - kan se isen smelte som følge af den globale opvarmning. På den måde kommer centret også til at sætte fokus på den aktuelle klimadebat og kan blive et oplagt mødested, når forskere og beslutningstagere skal diskutere klima, siger Realdanias adm. direktør Jesper Nygård.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14