23948sdkhjf

Hustruen passer udlejningen af entreprenørgrej

Mens indehaver Kristian Utoft passer jobbet som produktionschef i en nærliggende virksomhed, er det hustruen Ida, der styrer udlejningen fra landstedet ved Brande

Det er som at blive plantet ved familiens spisebord, når man kommer ind i firmaet hos Aagaard Maskinudlejning, der ligger helt ude på landet mellem Brande og Thyregod i Midtjylland. Hunden tager venligt imod, og når man går igennem udlejningsbutikken, møder man fruen i huset, der går rundt med headset på og ser travl ud. Det er nemlig hustruen Ida, der styrer hele herligheden. Kristian Utoft arbejder som produktionschef på en større nærliggende virksomhed, men han er dukket op, fordi pressen er på besøg.

- Vi startede for 11 år siden, og før det havde vi en svinefarm, som vi solgte, og så købte vi ejendommen her, fortæller Kristian Utoft, mens vi sidder sammen med medarbejderne til en kop kaffe.

Han er landmand af uddannelse, men har altid haft lyst til det tekniske, og synes det kunne være sjovt at prøve at leje maskiner ud.

- Det var en svær start, for vi begyndte jo lige inden finanskrisen satte ind, så det var noget op ad bakke. Men vi fik efterhånden fat, og fordelen ved at starte lige når en krise sætter ind, er jo at det kun kan gå fremad, siger han med et ret jysk glimt i øjet.

Alle er lige
Imens kaffen bliver skænket, kommer de øvrige medarbejdere ind og kommenterer ivrigt, for her er alle lige. Der tales om løst og fast, hvad der skal ordnes og Ida besvarer et opkald ind imellem. Da pausen er overstået, kan vi genoptage samtalen om, hvordan det er at drive udlejningsforretning midt i det midtjyske.

- Vi startede faktisk med at sende et spørgeskema ud til egnens entreprenørfirmaer og virksomheder i den grønne sektor. Vi ville gerne have så fast grund under maskinerne som muligt. Og vi fik overraskende mange tilbagemeldinger, og de var positive. Så var det jo bare at anskaffe det første grej, siger Kristian Utoft.

Lifte og sakselifte
Firmaet har fået Omme Lift ind i folden, og har en række af dem til udlejning. Der er også sakselifte, der er rendegraver og en række minilæssere og minigravemaskiner, så de fleste opgaver kan løses, så længe det ikke er alt for krævende opgaver til tungt udstyr.

- I butikken har vi blandt andet Stihl-produkter som motorsave, klippere, robotklippere og meget andet, og det går faktisk også meget godt. Vi sælger også beklædning, så man kan se standsmæssig ud, når man er på arbejde, siger Ida.

Når det gælder udlejningen, så dækker virksomheden hele lokalområdet, men bevæger sig også østover, og både lidt nord og syd. Det gælder også den vestlige del, hvor man også har kunder i Ringkøbing og Skjern. På spørgsmålet om, hvad vækstpotentialet er, svarer Kristian Utoft:

- Vi har faktisk haft en jævn vækst, siden vi startede, og jeg kan da måske godt inden for en årrække se os udvide med en afdeling i østlig retning, men det er slet ikke konkret endnu, siger han.

- Jeg tror bare at det er et sundhedstegn, når en virksomhed vokser lidt. Det er tegn på, at der er dynamik, og at det flytter sig lidt, og det er en tanke der tiltaler mig, siger han og understreger at der ikke er noget som helst storhedsvanvid involveret. Det handler ifølge Kristian Utoft blot om at drive en fornuftig forretning.

- Vi har da også samarbejdspartnere, og vi opkøber også gerne mindre udlejninger, for det er en god måde at komme ind i et område på, siger han.

Når det gælder lifte, kræver de jo et lovpligtigt eftersyn hvert år, og det foretager man også på værkstedet, hvor de tre medarbejdere står for at vedligeholde og servicere grejet.

- Vi har en autoriseret servicemand, som kommer udefra og godkender arbejdet, og først der sættes "Godkendt" mærkaten på. Efter anvisninger udfører vi selv det arbejde vi kan, og det går fint, fortæller han.

- Vi servicerer også andre ting. Vi har i perioder ledig værkstedskapacitet, så fylder vi op med andet udefra, og vore folk er dygtige, så det finder de sagtens ud af, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125