23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Sælg virksomheden i årsrapporten

Højsæsonen for indlevering af årsregnskaber lakker mod enden. Det betyder, at tusindvis af virksomhedsejere og direktører nu afgiver et lettelsens suk ved tanken om, at afrapporteringspligten er overstået for i år.

Og selv om det er fuldt forståeligt, hvis en virksomhedsleder eller to har set sig sur på mængden af papirarbejde, så er det en dum idé at nedprioritere lige netop årsregnskabet.

For det første danner årsregnskabet grundlag for den kreditvurdering, der foretages af alle danske virksomheder. For det andet viser en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen, at årsregnskabet er den første informationskilde, som alt fra banker til leverandører undersøger.

Men også potentielle kunder læser med i årsregnskaberne, som dermed bliver et vindue til virksomheden i mere end bare finansiel forstand.

Det sender således et signal om alt fra sjusk til utroværdighed, når en virksomhed udsender et ikke-revideret regnskab uden ledelsespåtegning, sammenligningstal eller en beskrivelse af anvendt regnskabspraksis.

Så selv om det selvfølgelig ikke giver mening for den ejerledede tømrervirksomhed med 30 ansatte at udsende et kulørt værk af bibelske dimensioner, så kan det sagtens betale sig at tænke offensivt og bruge årsregnskabet som et indirekte salgsargument - til glæde for bundlinjen i mere end én forstand.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109