23948sdkhjf

Nu må børnene boltre sig i Botanisk Have

Fredningsnævnet giver grønt lys til en stor legeplads i Aarhus’ grønne oase

Midt i Botanisk Have og tæt på to af Aarhus’ største seværdigheder, Den Gamle By og Væksthusene, begynder Teknik og Miljø nu på anlægget af en 3.000 kvm stor legeplads.

Botanisk Have blev fredet i 2017, og Fredningsnævnet har derfor skullet godkende planerne om legepladsens størrelse, udformning og placering. Den godkendelse er nu i hus.

- Botanisk Have er en af vores ældste og vigtigste parker, og jeg er stolt over, at vi har designet en legeplads, som lever op til de tårnhøje krav, parkens historie stiller, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

- Alle aarhusianere uanset alder kan godt begynde at glæde sig til denne legeplads, som har potentiale til at blive et af Aarhus’ nye grønne samlingssteder, tilføjer han.

Svævebane og vandoplevelser
På legepladsen kommer der blandt andet en svævebane, en karrusel, gynger og en vandåre med leg-, der skal gøre den nye legeplads til et besøg ud over det sædvanlige, men legepladsen bliver mere end et sted for familiens yngste medlemmer. Legepladsen indpasses i de omkringliggende grønne omgivelser og der bliver anlagt skov- og plukkehave og små grønne opholdslommer.

Arbejdet går for alvor i gang i næste uge, og målet er en indvielse i begyndelsen af september. Gummibelægning bliver en del af legepladsen, og det stiller krav til tørvejr i perioder af anlægsfasen. Derfor er den endelige dato for færdiggørelse ikke på plads.
Kaptain

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125