23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Kreative løsninger trumfer dokumentation

Vi bryster os normalt af, at kreativitet er en egenskab, som danske virksomheder har i rigt mål. Desværre spildes alt for meget tid ofte på administrative opgaver, som dermed tager ressourcer fra de innovative løsninger, som kan komme både virksomheder og samfund til gavn.

Det gælder også inden for det bæredygtige byggeri i bygge- og anlægsbranchen. For selv om vi formentlig alle er enige om, at der skal mere fart på den bæredygtige omstilling, så sker det ikke ved at læse op på nye retningslinjer og udfylde formularer, der skal dokumentere overholdelsen af disse.Det er ingen hemmelighed, at byggebranchen er en stor klimasynder både i forhold til energiforbrug, udledning af CO2 og produktion af affald. Sandheden er bare, at selv hvis den danske branche på mirakuløs vis kunne gå i nul på samtlige parametre, så ville det have en minimal effekt på globalt plan.

Bill Gates har eksempelvis beregnet, at Kinas forbrug af beton fra 2011-2013 overgår det samlede forbrug i USA i hele 1900-tallet. Og de seneste fremskrivninger viser, at vor tids befolkning på 7,7 milliarder mennesker vil være forøget til 9,7 milliarder i 2050.

Udfordringerne overstiger med andre ord langt, hvad den danske bygge- og anlægsbranche kan håndtere ved at nedbringe eget energiforbrug med nogle procenter.

Det vil derfor være både befriende og ambi-tiøst, hvis de danske byggevirksomheder kunne fokusere på at ansætte de medarbejdere, der kan skabe fremtidens innovative løsninger - frem for at bruge ressourcerne på administrative medarbejdere, som groft sagt blot skal dokumentere tiltag, der mest af alt virker som politisk korrekte slag i luften.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.128