23948sdkhjf

Gamle ventesale omdannes til folkekøkken

De tomme stationsbygninger i Ribe bliver forvandlet til madhus. Med en bevilling fra Realdania er projektet nu fuldt finansieret

Ventesalene omdannes til folkekøkken, og på første sal skal der være madskole.

Den smukke stationsbygning i Ribe bliver inden for de næste år transformeret til Ribe Madstation, hvor der i ventesalene også skal sælges lokale og regionale fødevarer og overetagen indrettes til formidlingsaktiviteter.

Det er DSB Ejendomme, der ejer stationsbygningerne, og ifølge underdirektør Jes Transbøl er Ribe Madstation et godt eksempel på, hvordan DSB kan genaktivere gamle stationer:

- Det er udadvendt og vil skabe liv, ikke kun på stationen men også omkring den, og det er lige præcis de ting, vi sigter efter i vores indsats ’Nyt liv på stationerne’, hvor vi arbejder med at genaktivere de stationer, der står tomme eller halvtomme, siger Jes Transbøl i en pressemeddelelse.

Bygningsarven skal bruges
Foreningen Ribe Madstation består af lokale aktører, der gennem en årrække har arbejdet for projektet. De har allerede truffet aftale med den forpagter, som i fremtiden skal drive stedet:

- Ribe Madstation vil udbrede kendskabet til egnens fødevarer for borgere, turister og branchens aktører gennem markeder, kurser, events og foredrag. Desuden vil bygningen danne ramme om fællesarrangementer som koncerter og foredrag for beboere. Vi glæder os til se projektet leve, siger Niels Toft, formand for Foreningen Ribe Madstation.

Det er Foreningen Realdanias bevilling på 4,2 mio. kr., der betyder, at projektet nu bliver en realitet.

- I Realdania vil vi gerne være med til at udvikle bygningsarven og give den et nutidigt indhold. Vi glæder os til at se stationen i Ribe fortsat være en vigtig del af byens historie og identitet som et nyt lokalt samlingssted for mad og fællesskab, siger Henrik Lund, projektchef i Realdania.

Jørgen Overbys Tegnestue, som har til huse i Gram øst for Ribe, har speciale i bygningsarv, og de skal nu udarbejde en endelig plan for ombygningen af de fredede bygninger. Dernæst skal projektet i udbud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109