23948sdkhjf

Trio vinder på ny i Skanderborg

Byggeselskabet Paulsen har vundet totalentreprisen på 65 boliger for Skanderborg Andelsboligforening. De almene boliger på Vesterskovvej i Skanderborg er fordelt på 31 flygtninge- og 34 familieboliger.

Arkitekt på projektet er Erik Arkitekter. Tegnestueleder Morten Bluhm fortæller til Licitationen, at parterne har arbejdet på boligprojektet det meste af 2019, da det har været i to bearbejdningsfaser. I sidste ende var det en lille margin, som afgjorde konkurrencen til vinderholdets fordel. 

Projektet løber samlet op i 70 mio. kr. inkl. moms. 

Kuben Management er bygherrerådgiver.

Fælles tagterrasser
Der er tale om gennemlyste lejligheder med altaner og gode funktionelle planer. Beliggenheden giver mulighed for udsigt mod syd til Skanderborgs Lille Sø fra altaner eller altangange. Endvidere bliver alt skalmuret med en flot mursten, forklarer Morten Bluhm.

De 31 flygtningeboliger er mellem 45 og 49 kvm, mens familieboligerne svinger mere i størrelse. 

Der er 12 styk tre-rumsboliger på 93,5 kvm og 10 styk tre-rumsbolig samt fire familievenlige tre-rums handicapboliger på 93,5 kvm.

På 4. salen af blok 1 er der en penthouse-etage med tre boliger på henholdsvis 81 kvm og 84,kvm. Penthouse-lejlighederne ligger som ”øer” omgivet af tagterrasse hele vejen rundt mod udsigten.Der vil være fælles tagterrasser på både blok 1 og blok 2.

Som at komme tilbage igen
Ud over Erik Arkitekter tæller underrådgiverholdet også Oluf Jørgensen som ingeniør og By Munch på landskabsdelen.

Ifølge Morten Bluhm er det ”lidt som at komme tilbage igen”, for præcis den trio af rådgivere tegnede også vinderforslaget til renoveringen af Grønnedalsparken i Skanderborg i 2013. Dengang med Jørgen Friis Poulsen som totalentreprenør. 

Opdateringen af den oprindelige 1970er arkitektur til et nutidigt og mere imødekommende udtryk omfattede 402 boliger og havde en byggesum på 342 mio. kr.

Grønnedalsparken er siden blevet præmieret med Skanderborg Kommunes arkitekturpris 2018 for bedste renovering. 

Projektet var endvidere indstillet til Renover Jubilæumsprisen 2017.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.158