23948sdkhjf

10 vil udvikle Tønder

Torve, pladser, gader og veje er i fokus, når det unikke i Tønder Midtby skal endnu mere i fokus.

Til formålet har opgaven som totalrådgiver for landskabsarkitektopgaven i Tønder Midtby-projektet været i udbud. Ved deadline stod det klart, at 10 virksomheder har budt sig til. 

Ambitionen for projektet er blandt andet at få videreudviklet Tønder Midtbys identitet som kulturhistorisk handelsby på kanten af marsken.

I de kommende ugen vil Tønder Kommune kigge de indkomne bud igennem. Midtbyudvalget, som omfatter politikere, erhverv og borgere fra Midtbyen, skal så finde tre teams, der vil blive inviteret til at afgive et indledende tilbud på opgaven.

Fra skitseforslag til konkret udførelse
Totalrådgiverens opgave bliver at viderebearbejde skitseforslagene i Byrums - og Klimatilpasningsplanen for Tønder Midtby og projektere dem til udførelse.  Den skal for eksempel medvirke til at løse problemerne med stigende regnmængder og synliggøre midtbyens mange unikke potentialer.

Projektet i Tønder omhandler primært områderne mellem husene, hvilket vil sige torve og pladser, gader og veje, parkeringspladser og passager samt gågaden og de grønne områder. 

I det videre arbejde skal der blandt andet laves et forslag til brug af belægninger, belysning, bænke, papirkurve med mere for at skabe funktionelle byrum der fremhæver den unikke midtbys potentialer. 

Derudover dykker planen ned i en række mindre områder inden for bymidten. 

Entreprenører kan gå i jorden i starten af 2020
Hele processen med valg af totalrådgiver forventes afsluttet sommeren 2019, hvorefter vinderen går i gang med at projektere vinderforslaget. Herefter skal selve anlægsarbejdet udbydes, og det er så planen, at entreprenørerne kan gå i gang med at grave i starten af 2020. 

Det første projekt der forventes at blive realiseret er området ved Mølledammen og Skulpturhaven. Samtidig får Hostrups hotel i 2019 tilladelse til at lave udeservering op mod hotellet, hvor kørebanen bliver indsnævret. Det sker både for at inddrage erfaringerne i den fremadrettede proces og for at give hotellet en god midlertidig mulighed for at afprøve udeservering.

Projektet i Tønder Midtby er et af seks projektspor i Tønder marsk Initiativet.

Byrums- og Klimatilpasningsplanen er udarbejdet af Cowi i samarbejde med borgere og interessenter i byen, Tønder Kommune og Tøndermarsk Initiativet.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109