23948sdkhjf

Milepæl for 1.300 boliger stor Københavner-bydel

Med de to sidste etaper i Frederiks Brygges er hjertet i den nye københavnske bydel snart klar

Pladehallen og Støbehuset er de to sidste etape i byggeriet af i alt ca. 1.300 boliger på Frederiks Brygge i den sydlige del af Københavns havn. 

Fredag markerede et rejsegilde, at de sidste lejligheder snart står klar, og at bydelens samlingspunkt – den sydvendte plads mod havnebassinet - kan tages i brug af bebyggelsens beboere. Der er en marina på størrelse med Langelinie og Hellerup havn, samt en central plads på størrelse med Kultorvet. 

- Vi er glade for at komme i mål med byggeriet. Den første bygning med ungdomsboliger og børnehave blev indviet i 2013, og vi har gradvist tilført området nye boliger og attraktioner, så bydelen nu fremstår venlig og levende, siger fortæller Søren Tang Kristensen, ejendomsdirektør i Velliv, i pressemeddelelsen. 

Han tilføjer, at projektet på den gamle industrigrund - Lemvigh Müller & Muncks tidligere grundareal i Sydhavnen - er gennemført efter planen og til budget.

Frederiks Brygge ligger direkte til vandet i den sydlige del af Københavns Havn med lys og havudsigt.

Projektet er gennemført i samarbejde med PenSam.

Deas Asset Management har på vegne af investorerne Velliv og PenSam fungeret som aktiv bygherre på projektet, fra Frederiks Brygge blev fremlagt som investeringsmulighed til nu snart færdigudviklet bykvarter. Deas står desuden for udlejning, administration og drift.

Fakta: Frederiks Brygge

  • Frederiks Brygge er planlagt som centrum i Sydhavnen. Bydelen bygges på en tidligere industrigrund på 80.000 kvm, beliggende mellem Vasbygade, HC Ørstedsværket og kanalen "Frederiksholmsløbet".
  • Byggeriet omfatter ca. 1.300 boliger, ungdomsboliger, daginstitution, butikker m.m. - i alt 120.000 kvm bolig og erhverv.
  • Boligerne er mellem 47 og 135 kvm. Den typiske bolig er med 3 værelser på 85 kvm og med egen altan.
  • Deas Asset Management A/S er som asset manager ansvarlig for udvikling og styring af byggeriet samt udlejning og videre drift.
  • Teamet bag byggeriet på Frederiks Brygge består foruden Deas af WR Entreprise, CG Jensen, Arkitema Architects, DesignGroup Atchitects, Juul & Frost Arkitekter, Cowi. Investorerne er Velliv og PenSam.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.149