23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Kommuner skal blive ved deres læst

Om Aarhus Kommune ligefrem har set lyset er måske for meget sagt. Men i hvert fald har kommunen nu mærket på egen bundlinje, at det at drive entreprenørvirksomhed i konkurrence med private aktører ikke nødvendigvis er lykken.

Kommunens entreprenørvirksomhed Natur- og Vejservice slider nemlig med stort millionunderskud, en kæmpe gæld og dårlig trivsel blandt medarbejderne. Årsagen er, at Natur- og Vejservice i konkurrence med de private entreprenører ofte har tabt eller vundet opgaver med økonomiske tab til følge.

Derfor vil Aarhus Kommune nu lukke virksomheden og fremover udelukkende lade private entreprenører byde på de kommunale opgaver, hvor 70 pct. af opgaverne skal i udbud.

Det gamle ordsprog siger som bekendt, at en skomager skal blive ved sin læst. Det kan man heldigvis konstatere, at Aarhus gør i dette tilfælde. For vi har alt for ofte set, at de særlige kommunale kontrolbud på opgaver som snerydning og pleje af grønne områder har indeholdt fejl, der har gjort kommunernes pris alt for lav. Det skaber unfair konkurrence og skader de private entreprenører, der i forvejen kæmper med en stigende konkurrence.

Og som eksemplet fra Aarhus viser, så er det ikke ligefrem levedygtige forretninger, kommunerne får ud af det.

Så ros til Aarhus Kommune for at tage skridtet. Men hvorfor dog kun udbyde 70 pct. af alle opgaver? Her burde kommunen gå foran med et godt eksempel og lade private entreprenører klarer endnu flere opgaver.

Det er de nemlig ofte langt bedre til.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125