23948sdkhjf

Bæredygtigt tvist i Helsinges nye bydel

Ambitionerne er til at tage og føle på i Helsingens nye bydel, Møllebakken. 

Placeret tæt på bymidten ser folkene bag gerne, at området med 113 almene boliger både får sit helt eget udtryk giver stemning til bymidten med øget liv og nerve. Det forklarer partner og arkitekt Kasper Kullegaard fra arkitektfirmaet Kullegaard A/S, som har tegnet og projekteret byggeriet, i en pressemeddelelse.

Boligområdet har til formål at samle lokalbefolkningen med bl.a. et fælleshus og udendørs opholdsområder i varierede omgivelser, der naturligt kobles til den eksisterende by og gågade. 

Boligselskabet Nordsjælland er bygherre på projektet og har valgt B. Nygaard Sørensen, Kullegaard og Hundsbæk & Henriksen som vinder af totalentreprisen. Projektet har et budget på 170 mio. kr..

Udformningen skal skabe en levende bydel
Møllebakken vil bestå af 113 nye almene boliger i fire etager og kombineres med rækkehuse, fælleshus, udearealer, skure og parkeringsarealer fordelt på 14.000 kvm i et sammenhængende plan. Boligerne udgøres desuden af seks forskellige boligtyper i fleksible planløsninger, hvor lejlighederne spænder mellem forskellige størrelser fra 40 kvm til 115 kvm. 

- Vi har bevidst arbejdet med en variation og nedskalering af de nye boliger for at sikre tilknytning og nærkontakt til det eksisterende og samtidig skabe oplevelsen af en levende ny bydel. Det har bl.a. resulteret i et varieret facadeudtryk med en bebyggelse i forskellige etager, forskydninger i facadelinjer samt et meget bevist arbejde med materialenuancer, fortæller Kasper Kullegaard i pressemeddelelsen.

- Samtidig ønsker vi at give bydelen et grønt aftryk, der knytter bebyggelsen sammen med den omkringliggende by. Disponeringen af bydelen bliver derfor i høj grad tænkt bæredygtig og sikrer området mod oversvømmelser ved skybrud ved hjælp af bl.a. grøfter og bassiner, der kan optage regnvandet i ekstreme situationer, fortsætter han.

I foråret 2020 kan beboerne se frem til at indtage deres nye boliger i Mølleparken, hvor de første fundamenter allerede er begyndt at tegne sig.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109