23948sdkhjf

Europas tre bedste rådgivertalenter er danske

Talenterne fra de danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder ryddede bordet i årets konkurrence om at blive Europas bedste unge rådgiver. Det skriver Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, i en pressemeddelelse. 

Det er den europæiske forening af rådgivende ingeniørvirksomheder EFCA (European Federation of Consulting Engineering Associations), som har kåret årets unge rådgiver i Europa. 

1. plads: Gitte Gylling Olesen, 35 år, Rambøll
Gitte fik prisen for sin rolle som projektleder af bæredygtighedsdelen af det nye Middelfart Rådhus. Dommerkomiteen fremhæver Gittes entusiastiske drivkraft i projektet til at gå i dialog med og forstå de forskellige interessenters behov og på den baggrund styre et projekt, hvor miljømæssige, sociale, økonomiske, tekniske og processuelle bæredygtighedskvaliteter blev udviklet i fællesskab.

2. plads: Claus Maimann Davidsen, 34 år, Nordiq Group
Claus blev nr. 2 for sin projektledelse af Bofællesskabet Mageløse i Værløse.
I projektet fremhæves Claus’ evner til at styre en kompleks proces og til at håndtere rollen som betroet rådgiver for en ”ikke-professionel” bygherre på en måde, der er et ægte eksempel på, hvordan en rådgivende ingeniør skaber værdi for kunderne.

3. plads: Henrik Bredahl Kock, 32 år, COWI
Henrik blev nr. 3 for sine bidrag til design m.v. af den nye Storstrømsbro. Henrik har leveret dyb faglighed samt stort tværfaglig forståelse i bidragene til den nye Storstrømsbro. Henrik har samtidig et CV, hvor han i en alder af 31 år er leder af COWIs indiske designteam for broer. Henrik er en meget stærk repræsentant for den rådgivende ingeniørbranche.

Vinderen af den danske konkurrence som årets unge FRI-rådgiver, Peder Hessellund-Schiønning fra Moe A/S, landede i feltet mellem fjerde- og tiendepladsen i den europæiske konkurrence. 

- Det er meget glædeligt at se de danske kandidater stryge helt til tops i den europæiske konkurrence. Det vidner om, at vi i Danmark har en meget stor talentmasse af dygtige unge rådgivende ingeniører. Og nok så væsentligt, at talentarbejdet i de danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder er i verdensklasse, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI, i pressemeddelelsen.

- Samtidig er det væsentligt at se, at alle top-kandidaterne har arbejdet med aspekter af bæredygtighed. Bæredygtighed bliver en af de definerende dagsordner for rådgiver- og ingeniørvirksomheder i fremtiden, fortsætter han.

Fakta: EFCA Young Professional of the Year 2019

European Young Professional of the Year, uddeles hvert år af EFCA (European Federation of Consulting Engineering Associations).

2019-Prisen blev uddelt på EFCA’s årsmøde den 10. maj i Dublin.

I år var indstillet kandidater fra 7 lande. Danmark havde indstillet fem kandidater.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109