23948sdkhjf

Nu åbner ballet: 28.000 kvm psykiatrihospital i udbud

Region Hovedstadens Psykiatri åbner nu for entreprenører, som gerne vil være med til at bygge Københavns nye psykiatrihospital – Ny Psykiatri Bispebjerg. 

Ny Psykiatri Bispebjerg vil samle den psykiatriske behandling i et 21.570 kvm stort nybyggeri plus 6.350 kvm parkeringskælder i det nordøstlige hjørne af Bispebjerg Hospital. 

Opførelsen udbydes i stor- og fagentrepriser, og kvalificerede entreprenører kan nu søge om prækvalifikation. 

Nybyggeriet skal rumme 200 sengepladser fordelt på 12 sengeafsnit samt akutmodtagelse, moderne behandlingsfaciliteter og lokaler til undervisning og forskning. 

Byggeriet udføres i to etaper frem til 2024. I en efterfølgende tredje etape renoveres det såkaldte Lersø-kompleks, der i dag er en del af Bispebjergs somatiske hospital. I fremtiden skal det bl.a. rumme ambulatorier til psykiatrien.

Byggemodningen snart i gang
Den vindende råhusentreprenør vil efter tidsplanen kunne gå i jorden den første hverdag i 2020. Men allerede inden sommerferien indledes byggemodningen af det område, hvor byggeriets første etape skal opføres. 

Byggemodningen har netop været i udbud. Ved tilbudsfristens udløb 8. maj var der indkommet fem tilbud, som nu skal evalueres.

Ny Psykiatri Bispebjerg er tegnet af PLH Arkitekter i samarbejde med Friis & Moltke og underrådgivere, som vandt arkitektkonkurrencen i 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125