23948sdkhjf

Københavns blå byrum skal udvikles

By og Havn søger inspiration til udviklingen af Københavns Havn

I marts lancerede udviklingsselskabet By & Havn en ny strategi for den rekreative del af Københavns Havn.

En del af strategien er at skabe en levende havn sammen med brugerne. Derfor inviterer By & Havn idérige hoveder til at byde ind med nye, spændende aktiviteter til Københavns blå byrum. Idémagerne kan være alt lige fra foreninger, virksomheder, enkeltpersoner til gud og hver mand.

By & Havn ønsker at bidrage til nye aktiviteter og tilbud i havnen og vil gøre det nemmere for både eksisterende og nye aktører at søsætte projekter i det blå byrum.

Derfor bliver der fremover inviteret til at byde ind med sine projektideer. Der vil være ansøgningsfrist hver anden måned og første frist er den 2. juni.

- Havnen er blevet et enormt aktiv for byen, og vi kan se på mængden af ansøgninger, vi løbende har fået ind de seneste år, at interessen for projekter og events i havnen er stærkt stigende. Vi vil gerne kunne levere mere på dette område og derfor er det nu tid til at sætte fokus på alle de gode idéer, som brugerne har. Derfor vil vi nu samle ansøgningerne i større puljer, så de ikke vurderes enkeltvis og ad hoc, men med et mere overordnet blik for den strategiske udvikling af havnen, siger Per Schulze, der er udviklingschef i By & Havn, i en pressemeddelelelse.

Større end Central Park
Københavns Havn er byens blå byrum og i areal dobbelt så stor som Central Park i New York eller 13 gange større end Fælledparken, så der er rigeligt med plads til endnu flere spændende og rekreative projekter.

- Vi ser frem til at modtage en hel masse nye projekter og møde de mange aktører, som har lyst til at være med til at skabe endnu mere liv i havnen, siger Per Schulze.

Der er allerede en lang række af aktiviteter i havnen, men mange af dem er koncentreret om inderhavnen i sommermånederne. By & Havn ønsker at sprede aktiviteterne ud til hele havnen og over hele året, så der bliver plads til flere aktiviteter.By & Havn lægger i vurderingen af ansøgningerne vægt på, at aktiviteterne.

Der er frist for ansøgninger 2. juni.
brahe

Kriterier

By & Havn lægger i vurderingen af ansøgningerne vægt på, at aktiviteterne:
  • spreder byliv til hele havnen
  • fungerer hele året
  • inddrager en bred kreds af aktører
  • henvender sig til nye målgrupper i havnen
  • har en bæredygtig og inkluderende profil
  • rummer samskabende/brugerinddragende elementer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172