23948sdkhjf

Erhvervsliv skal ikke glemmes ved valget

Gætterierne på en valgdato har de seneste måneder været talrige. Men i går trykkede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) endelig på knappen til folketingsvalget, der holdes Grundlovsdag den 5. juni.

Dermed bliver det en forholdsvis lang valgkamp, hvor de store temaer må formodes at blive pensionsspørgsmålet, klima, velfærd og og ikke mindst udlændinge. For med partiet Stram Kurs’ opstilling til Folketinget er fronterne i udlændingepolitikken blevet trukket endnu mere skarpt op, end de var i forvejen.

Derfor kan man fra erhvervslivets synspunkt godt frygte, at virksomhedernes vilkår og konkurrenceevne næppe får den store vægt, når valgløfterne bliver slynget ud.

Erfaringen viser jo desværre, at det unægtelig er nemmere at slippe igennem til borgerne med de borgernære ting som bedre sygehuse og skoler, end at virksomhederne skal have færre administrative byrder.

Men det er bare vigtigt, at når politikerne i den kommende måned står på talerstolene til de talrige valgdebatter og kommer med deres valgløfter også husker, at der skal skaffes penge til vækst og velstand. Og nøglen hertil er ikke mindst via landets virksomheder.

Derfor er det lige så vigtigt, at der i valgkampen fokuseres på bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft og bedre erhvervsuddannelser. Samtidig bør man ikke glemme, at vejen til en bæredygtig omstilling også går gennem virksomhederne, hvor ikke mindst byggeriet spiller en stor rolle.

Så kære kandidater: glem ikke erhvervslivet de kommende fire uger. Det er faktisk nøglen til vækst.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126