23948sdkhjf

Frederiksberg vælger partner til 129 plejeboliger

Boligselskabet Fsb bygger igen på Frederiksberg. Denne gang til kommunens ældre i form af et helt nyt plejehjem med 129 boliger. 

Det er Frederiksberg Kommune, som har valgt at indgå en partnerskabsaftale med Fsb om udvikling, projektering og opførelse af det nye Søndervang Plejecenter.

Projektet tager udgangspunkt i kommunens beslutning om at bygge et nyt plejehjem ved siden af det eksisterende på Emil Chr. Hansens Vej tæt på Nyelandsvej og Nordre Fasanvej. De nærmeste naboer bliver, udover det eksisterende plejehjem, Frederiksberg Forsyning og en afdeling af CBS. 

Meget skal gøre konkret
Omfang, økonomi og andre detaljer står stadig i vidt omfang hen i det uvisse, fortæller projektleder Anja Gabelgård fra Fsb til Licitationen.

- Vi ved ikke hvad det indebærer nu, for vi skal indgå en partnerskabsaftale med Frederiksberg Kommune, siger hun og uddyber:

- Det bliver først planlagt senere, hvad det konkret skal indeholde.

Anja Gabelgård bektærfter dog, at en del af projektet være nybyggeri. 

I den nye bygning skal der etableres gode, tidssvarende plejeboliger, og fordelingen af bolig-, service- og fællesarealer skal understøtte hensynet til en effektiv plejedrift.

Plejeboligerne forventes at stå klar til indflytning i 2025 og skal ligge i forlængelse af det eksisterende plejehjem Søndervang.

Fakta: Plejehjemmet Søndervang

Plejehjemmet Søndervang består i dag af 108 plejeboliger og er drevet af en selvejende institution.

Plejehjemmet består fysisk af to bygninger, der er koblet sammen – en kommunal bygning på 45 boliger mod Emil Christian Hansens Vej og en bygning med 63 boliger (ud mod Nyelandsvej).

De kommunale boliger blev etableret i 1985 og har et stort vedligeholdelsesbehov og trænger til modernisering, særligt hvis de på sigt skal fungere som en samlet enhed sammen med et nybygget plejecenter.   

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141