23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Mere grøn viden kan ikke stå alene

Man skal aldrig blive for gammel til at lære noget nyt. Hverken personligt, som virksomhed eller som branche.

Det gælder selvfølgelig også bygge- og anlægsbranchen, som nu får tilført tre mio. kr. til en indsats, der skal fremme klimavenligt byggeri. Pengene kommer fra regeringen, der sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, De Radikale og SF har afsat i alt 23,7 mio. kr. fra den særlige grønne klimapulje til primært grønne tiltag i landbruget. Men altså også til nye grønne tiltag i byggeriet.

Konkret sætter parterne gang i et gennemgribende analysearbejde, der skal samle viden omkring klimavenligt byggeri, herunder træbyggeri. Det skal sikre, at alle byggeriets parter kan omsætte den nyeste viden, forskning og innovation til praksis.

Bygge- og anlægsbranchen er allerede godt i gang med at bygge klimavenligt. Flere grønne certificeringsordninger har ligefrem gjort det til et konkurrenceparameter at bygge grønt, og det nye bygningsreglement er også blevet betydeligt mere grønt.

Så tænker du ikke bæredygtigt og klimavenligt byggeri ind i din forretningsmodel i dag, står du som virksomhed ikke særligt godt i konkurrencen.

Men derfor kan branchen jo altid blive klogere, og hver en krone i forhold til oplysningsarbejde om forskning og innovation om klimavenligt byggeri skal være velkomment.

Det kan dog ikke stå alene. Der skal eksempelvis være langt flere incitamenter for ikke mindst boligejerne til at energirenovere. Det bør man ikke glemme med den nye viden.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094