23948sdkhjf

Fundamentet på plads under hovedstadens nye diabeteshospital

Opførelse af Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) i Region Hovedstaden er i gang, og fundamentet til det cirka 24.000 kvm byggeri er ved at være etableret. 

Den 30. april blev starten på byggeriet markeret med grundstensnedlæggelse. Grundstenen er udformet som en tidskapsel, der indeholder seks effekter udvalgt af medarbejdere og brugerrepræsentanter. Det oplyser SDCC i en pressemeddelelse.

Byggeriet opføres i storentrepriser, hvor Per Aarsleff står for byggegrube og råhuskonstruktion. I starten af april blev det offentlggjort, at HSHanen vandt lukningsenterprisen. Entreprisen, som udgør ca. 100 mio. kr.. omfatter facader, tagdækning samt membraner og opbygning i taghaver.   

Fakta: Steno Diabetes Center Copenhagen

Det samlede bruttoareal er 24.315 kvm og fordelt på:

• Kælder: 9.586 kvm med 241 parkeringspladser.

• Stueetage: 7.102 kvm, fordelt på fællesområde, behandlerområde og forskningsområde.

• 1. etage: 5.640 kvm med personaleområde og forskningsområde.

Meget mere end behandling og forskning 
SDCC opføres i tre planer, inklusiv parkeringskælder, og byggeriet er kendetegnet ved en fleksibilitet i planudlægget, der gøre fremtidige tilpasninger af diabetesbehandling og -forskning mulige uden at påvirke den arkitektonisk helhed. 

Ud over at levere diabetesuddannelse, -forskning og -behandling i verdensklasse, forventes SDCC at blive et oplevelsessted med rum til fordybelse, læring og høj grad af trivsel for både brugere og medarbejdere.

Cowi A/S er rådgivende ingeniører med Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S, Mikkelsen Arkitekter A/S og Sted ApS som underrådgivere.

SDCC skal stå færdigt med udgangen af 2020 og med indflytning i 2021.

SDCC er et internationalt førende center inden for diabetesområdet og er etablereret i et samarbejde mellem Region Hovedstaden og Novo Nordisk Fonden med udlodning af danmarkshistoriens største fondsbevilling på 2,9 mia. kr. I denne bevilling indgår et regionalt løft af diabetesbehandlingen i hele regionen, samt opførsel af det nye og moderne diabeteshospital.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125