23948sdkhjf

Trikotagefabrik bliver til 153 boliger

På kanten mellem Hellerup og Østerbro i København går boligudvikleren Bonava i gang med første del af Trikotageparken, et projektbolig-byggeri på fire etaper. 

Første spadestik til etape 1 af i alt 153 arkitekttegnede boliger taget inden for kort tid.

Den første etape af Trikotageparken vil bestå af 32 nye ejerlejligheder på 65-124 kvm. Det oplyser Bonova i en pressemeddelelse. 

Referencer til industrihistorien
Stedet var en del af Julius Hansens Trikotagefabrik, der fremstillede sokker i 1930erne og frem til de sene 60ere. 

Lejlighedsbyggeriet, der er tegnet af Praksis Arkitekter, vil også rumme referencer til den industriperiode. 

Stedet har indtil for nylig lagt rammer til Carolineskolen, der blev grundlagt af den jødiske menighed for over 200 år siden for bl.a. at sikre, at jødiske børn fik lært ordentligt dansk. Skolen - opkaldt efter prinsesse Caroline, datter af kong Frederik VI, der i 1814 med sit frihedsbrev gav jøderne borgerrettigheder i Danmark – er nu flyttet til et andet sted i København. 

- Vi har bevidst arbejdet med at skabe et område, der integrerer leg og ophold – hyggelige små mødesteder for både store og små. Vi er meget optagede af at finde en god balance mellem fællesaktiviteter, naboskab og privat hygge, siger salgschef Hans Jørn Abrahamsen fra Bonava i pressemeddelelsen.

På byggegrunden bevares dele af de kuppelformede bunkere, der blev bygget mellem 1944 og 1945. Nabolagets børn vil om vinteren kunne bruge dem som små kælkebakker eller lege og rulle ned ad de græsklædte forhøjninger fra Anden Verdenskrig.

Det forventes at de første beboere flytter ind til efteråret næste år. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219